• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

İnternet Haftası Etkinlikleri

İnternet Haftası Etkinlikleri
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadettin Çınar’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte öğrenciler yönelik “Bilgisayar Destekli Eğitim” nasıl olmalıdır

ALİAĞA"DA İNTERNET HAFTASI ETKİNLİKLERİ

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Türkiye"ye internetin gelişinin 18.yılı kutlamaları çerçevesinde,
 “İzmir internet haftası” etkinliği Tüpraş halk eğitim merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.


Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadettin Çınar"ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte öğrenciler yönelik “Bilgisayar Destekli Eğitim” nasıl olmalıdır sorusunun cevabını Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri öğretmenliği Bölümü öğretim Üyesi Doç.Dr Eralp Altun anlattı. program kapsamında, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri Bilgisayar Acemisi ' oyunu,  Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Banş Karacan'in Bilgisayarımla Yapabildiklerim' konulu konuşması,  Bt Formatör öğretmeni Hasan Ümit Kocakaradayı tarafından Pardus işletim sistemi hakkında bilgilendirmesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencileri"nin sahnelediği    'Bilişim Teknolojileri Sınıfımız Canlanıyor' oyunu, sahne aldı.
“İzmir internet haftası” etkinliği    Aliağa İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Bilgisayar parçaları ve Internet ile ilgili sembolleri kullanarak hazırladıkları defile ile sona erdi.
Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadettin Çınar, internetin  modern dünyanın olmazsa olmazları arasında olduğunu söyledi. Dünyanın artık internet sayesinde bir tık kadar yakın olduğunun altını çizen Çınar, Aliağa ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak  bilgisayar ve internet ile eğitim altyapısını oluşturmada hızlı hareket ettiklerini söyledi.
Çınar, “Aliağa"da bulunan tüm okullarımızın dersliklerinde toplam 775 adet bilgisayar mevcuttur. bunun yanında tüm sınıflarımız akıllı tahta ve projeksiyon cihazları ile donatılmış durumdadır.  Köy okullarımız dahil olmak üzere en az bir tane olmak kaydı ile her okulumuzda internet erişimi bulunmaktadır. Mevcudumuz budur günümüz için yeterli olmasa da her geçen gün teknik altyapımız güçlenmektedir. Önemli olan bu teknolojiye sahip olmak değil önemli olan bu teknolojiyi amacı doğrultusunda kullanabilmektir.  Dünya sürekli bir değişim içerisinde buna paralel olarak da ülkemizden bu değişimden, yeni yöntemler ve yeni müfredatlar geliştirildi bunun neticesinde yeni yaklaşımlar ortaya çıktı. Artık öğrenci ezberci eğitimden uzak tutulan öğrencinin  hedefi bilgiye kendisinin ulaşabilmesi ve onu ihtiyacı doğrultusunda kullanabilmesidir.  Günümüzde bilgiye erişim adı internettir.  Kütüphaneler artık dört duvar arasına sıkışmış değildir. İnternet denen devasa büyüklükte bir kütüphanemiz vardır.  Bilginin üretildiği saklandığı paylaşıldığı ve kolayca ulaşılabildiği sürekli büyüyen bir iletişim ağımız vardır.  İnternet hayatın bir parçasıdır. Kendimizi geliştirmek, bilgi birikimimizi artırmak düşüncelerimizi paylaşma için ve birbirimizi daha iyi anlamak için interneti kullanacağız.  Kullanma Kılavuzuna uyarak kullanıldığında internet güçtür, bilgiye ulaşmada en kısa, en çabuk yoldur. Artık dünya bir “tık” kadar yakınımızdadır. “dedi. / Haber Şenol GÖK

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14