• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

İstiklal Marşı Yarışması

İstiklal Marşı Yarışması
Aliağa ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “İstiklal Marşı’nı güzel okuma” yarışması sonuçlandı

İSTİKLAL MARŞI"NI GÜZEL OKUMA” YARIŞMASI SONUÇLANDI

ALFA TİVİ / Aliağa ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı"nın kabul edilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “İstiklal Marşı"nı güzel okuma” yarışması sonuçlandı

 


Tüpraş Halk Eğitim Merkezi"nde  Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kategoride yapılana yarışmaya 18 ilk öğretim okulu öğrencisi ve 6  orta öğretim öğrencisi katıldı.

yarışmada dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadettin Çınar tarafından madalya  ve plaket in yanında  Mehmet Akif Ersoy"un Safahad isimli kitabı  hediye edildi.

İstiklal Marşı Güzel Okuma yarışmasının her yıl düzenlendiğini söyleyen şube müdürü  Sadettin Çınar ” 12 Mart"ta İstiklal Marşı"mızın kabul edilişinin 90. Yılını kutluyoruz. Bu yıl her zamankinden daha anlamlı bir yarışma düzenledik. Öğrencilerimiz çok güzel hazırlanmışlar oluşturduğumuz jüri derecelendirme de baya bir zorluk çekti. Bu yıl İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde bir yarışma düzenlenmediği için biz kendi içimizde bu yarışmayı düzenledik. Önceki yıllarda dereceye giren öğrencilerimizi İzmir"e yarışmaya gönderirdik. Bu sene gönderemeyeceğimiz için üzgünüz. Amacımız İstiklal Marşı"mızın öneminin örgencilerimiz arasında anlaşılması, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkıda bulunmaktır” dedi.

yarışmada İlköğretim öğrencileri arasında birinciliği Şehit Çavuş Bülent Kula İlköğretim Okulu"ndan Beyza Pınar, ikinciliği Gazi İlköğretim Okulu"ndan Tuğçe Tuğlu, üçüncülüğü ise 80.Yıl Çamlık İlköğretim Okulu"ndan Duygu Güzeller kazandı. Orta öğretim öğrencileri arasından METEM"den Yusuf Çiftçi, Alp Oğuz Anadolu Lisesi"nden Kardelen Özbay, Aliağa Anadolu Lisesi"nden Seda Kocaer kazandı.

 

İSTİKLAL MARŞI"NIN YILDÖNÜMÜ KUTLANACAK
11 Mart Cuma günü  İstiklal Marşı"nın kabulünün 90. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy"u anma günü münasebetiyle Aliağa ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından  hazırlanan program Tüpraş Halk Eğitim Merkezi"nde gerçekleştirilecek.
11 Mart Cuma günü  Saat 11:00
de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İlköğretim Okulları arasında düzenlenen İstiklal Marşını güzel okuma yarışması birincisi Şehit Çavuş Bülent Kula İlköğretim Okulu"ndan Beyza Pınar"ın İstiklal Marşını okuması ile devam edecek program Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı ile ilgili tiyatro ve orotorya gösterisinin ardından yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14