• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

İzmirli Gelinlik, Damatlık ve Abiyeciler Londra’da

İzmirli Gelinlik, Damatlık ve Abiyeciler Londra’da
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Gelinlik, Damatlık ve Abiye UR-GE Projesi ile İzmir’in “Gelinliğin Başkenti” kimliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İzmir Ticaret Odası, kentin gelinlik, damatlık ve abiye kıyafet üreticilerini Londra’daki alıcılarla buluşturdu. T.C. Ticaret Bakanlığı desteğiyle Londra’ya giden mahmutözgener, #gelinlikrmalar İzmir modasını İngiltere pazarına getirdi. Avrupa’nın en büyük gelinlik imalatçılarından biri olan Türkiye’nin, 1 milyar doların üzerinde gelinlik ihracatı yaptığını ve bunun büyük bölümünün İzmir’den olduğunu vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Gelinlik, Damatlık ve Abiye UR-GE Projesi ile İzmir’in “Gelinliğin Başkenti” kimliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

28 İZMİRLİ FİRMA KATILDI
T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile İzmir Ticaret Odası tarafından yürütülen Gelinlik Damatlık ve Abiye URGE Projesi kapsamında, 23-26 Ocak 2024 tarihlerinde Londra’da düzenlenen yurtdışı pazarlama ve ikili iş görüşmeleri faaliyetine toplam 28 firma ile katılım sağlandı.

İZMİRLİ FİRMALAR FAALİYETLERİNİ ANLATTI
Ticari heyet öncelikle Londra Ticaret Müşaviri Abdurrahman Deniz ile T.C. Londra Büyükelçiliği’nde bir araya geldi. İzmirli firmalar daha sonra Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Vehbi Keleş ile buluştu. Görüşmelerde sektör ve İzmirli firmaların faaliyetleri ile ilgili bilgi verildi. İngiltere pazarı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 

52 İNGİLİZ FİRMA İLE 300’DEN FAZLA GÖRÜŞME
Ziyaret kapsamında, 28 firmadan oluşan ticari heyet, İngiliz alıcı firmalar ve tasarımcılar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. 52 İngiliz firmanın katılım sağladığı organizasyonda 300’den fazla ikili görüşme yapıldı. 

ÖZGENER: 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE İHRACAT
Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük gelinlik imalatçılarından biri olduğunu vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Sektörde ağırlıklı olarak KOBİ’lerden oluşan üreticiler bulunuyor ve bu üreticilerin yaklaşık olarak yüzde 70’i kentimizde faaliyet gösteriyor. Ülkemiz, uzun yıllardır gelinlik ve abiyede önemli bir tedarikçi konumunda ve yaklaşık 1 milyar doların üzerinde gelinlik ihracatı yapıyor. Bu anlamda Fransa, İtalya, İspanya gibi modada öncü olan ülkeler ile üretim ve tasarım kalitesi açısından yarışacak kapasitedeyiz” dedi. 

ÖZGENER: GELİNLİĞİN BAŞKENTİ İZMİR
Gelinlik, Damatlık ve Abiye üreticilerine yönelik olarak T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan 3. Gelinlik, Damatlık ve Abiye UR-GE Projesini yürüttüklerini ifade eden Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Projemiz İzmir’in “Gelinliğin Başkenti” kimliğini güçlendirmeyi, kent merkezinde kümelenen çok sayıda üyemize ve sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”

SALKIM: İŞBİRLİKLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ
Londra’dan çok olumlu görüşmelerle döndüklerini ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım, “Organizasyonun ardından ikili iş görüşmelerine katılan ve görüşmelere davet edilen İngiliz alıcıların listeleri ve iletişim bilgileri daha sonra da irtibata geçebilmeleri için heyet ile paylaşıldı. Londra faaliyetine ilişkin rapor ve değerlendirmeler T.C. Ticaret Bakanlığı’na iletildi. Firmalarımızın ikili görüşmeler sonucu tanıştıkları İngiliz alıcılar ile işbirliklerinin ilerleyişini takip ediyor olacağız” dedi.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14