• BIST 10325.28
  • Altın 2404.901
  • Dolar 32.2673
  • Euro 34.8046
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Karneler Alındı Tatil Başladı

Karneler Alındı Tatil Başladı
ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde yaklaşık 11 Bin 500 öğrenci karnelerini alarak tatile çıktı. Aliağa genelinde 8000 İlköğretim Öğrencisi, 3500 Orta Öğretim Öğrencisi olmak üzere toplam 11.500 öğrenci aldıkları karneler ile yaklaşık 3 ay sür

KARNELER ALINDI YIL SONU TATİLİ BAŞLADI

 

ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir"in Aliağa İlçesi"nde yaklaşık 11 Bin 500 öğrenci karnelerini alarak tatile çıktı. Aliağa genelinde 8000 İlköğretim Öğrencisi, 3500 Orta Öğretim Öğrencisi olmak üzere toplam 11.500 öğrenci aldıkları karneler ile yaklaşık 3 ay sürecek olan yaz tatiline merhaba dedi. Karnelerin alınması dolayısı ile Aliağa Anadolu Lisesi"nde bir tören düzenlendi. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı karen töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere yaz tatili boyunca çeşitli tavsiyelerde bulunarak eğlenirken öğrenmeyi ihmal etmemelerini istedi. Yakup Tatlıcı yoğun ders trafiğinin ardından yaklaşık 3 ay sürecek tatilin iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek “ Aliağa olarak yıl içerisinde okullar olarak çeşitli başarılara imza attık. Genel başarı anlamında ve geçirilen eğitim sezonu içerisinde iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Anadolu Lisesi olarak ta artan bir başarı grafiği sergiliyorsunuz. Başarılarınızı daha da artıracağınıza inanıyorum. Sizlere güveniyor ve başta okul idarecileriniz olmak üzere sizlere teşekkür ediyorum. Özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz bu süreyi boş geçirmesinler. Tatillerini yaparken eğlensinler, kafalarını dinlesinler ama ders çalışmayı da ihmal etmesinler. Bol bol soru çözün, kendinizi test edin. Eksik olduğunuz dersler üzerine yoğunlaşın. Uzun sayılacak bir tatil sürecinde kaldığınız derslere de eğilin ve çalışın. Zayıf dersleri olan öğrencilerimizde üzülmesinler ama bu dersleri de ihmal etmesinler. Hepinize verimli ve güzel bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.” Dedi.

 

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı 2010-2011 eğitim öğretim yılında Aliağa Anadolu Lisesi"nin Yeni Mahalle de bulunan yeni binasına taşınacağının müjdesini de verdi.

 

Aliağa Anadolu Lisesi Müdürü Şerafettin Yıldız da okul olarak başarılarının iyi olduğunu belirterek “Taktir ve teşekkür alan öğrencilerimizin oranı gayet yüksek. Bu yıl yüz öğrencimiz teşekkür 63 öğrencimizde taktir belgesi almıştır. Karnelerinde zayıf olan öğrencilerimizde üzülmesinler ve çalışsınlar ve bu açıklarını telafi etsinler. Yıl sonu tatilinizi güzel geçirin. Sizlere olan güvenimiz sonsuz. Biz tatil boyunca okulumuzda olacağız. Her hangi bir konuda veya ihtiyacınız olduğu takdirde bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Sizlere iyi ve verimli bir tatil geçirmenizi diliyorum.” Diye konuştu.

 

MELİKE ÖZŞEN KELİME TÜRETMEDE İZMİR 3.SÜ

 

Konuşmaların ardından İl Genelinde düzenlenen kelime türetme yarışmasında İl Üçüncüsü olan Aliağa Anadolu Lisesi 11-D Sınıfı öğrencisi Melike Özşen" e Kasapoğlu Kuyumculuğun sponsorluğunda bir altın hediye edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup tatlıcı tarafından verilen ödülün ardından da okulda düzenlenen satranç turnuvasında 1. olan 9-C sınıfı öğrencisi Samed Cansın Yılmaz, 2. olan 10-B sınıfı öğrencisi Tibyan Dirik ve 3. olan 9-B sınıfı öğrencisi Batuhan Temel"e ödüller verildi. Ödülleri Milli Eğitim Şube Müdürü Nasuh Gökdemir, Okul Müdürü Şerafettin Yıldız ve Müdür yardımcısı İsmail Açar verdi.

 

 

2009-2010 eğitim-öğretim yılı 24 Eylül 2009'da başladı. Öğrenciler, 22 Ocak-8 Şubat 2010 arasında yarıyıl tatili yaptı. İlköğretim ve lise son sınıf öğrencileri mezun olmanın yanı sıra, yaz tatilinde her yıl olduğu gibi sınava girme, sınav sonucu öğrenme, tercih yapma ve kayıt heyecanı yaşayacak.

     Lise son sınıf öğrencilerinin bazıları, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının sona erdiğinin ertesi gün ve Pazar günü ile sonraki hafta sonu, Lisans Yerleştirme Sınavları'na katılacak.

     İlköğretim öğrencilerinden 6. sınıflar 12 Haziranda, 7. sınıflar 6 Haziranda, 8. sınıflar da 5 Haziranda Seviye Belirleme Sınavları'na (SBS) katılmıştı.

     İlköğretim 8. sınıfların katıldığı SBS sonuçları 8 Temmuz 2010'da açıklanacak. SBS' yi kazanan öğrencilerin tercihleri 9-23 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından alınacak. Öğrenciler 12 tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları ise 29 Temmuz 2010'da ilan edilecek.

     İlköğretim 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları ise 6 Ağustos 2010'da açıklanacak.

     2010-2011 eğitim-öğretim yılı, 20 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14