• BIST 13785.69
  • Altın 6533.28
  • Dolar 47.6011
  • Euro 55.0698
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 30 °C

Karşıyaka'da “Barış” tadında festival

Karşıyaka'da “Barış” tadında festival
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
KARŞIYAKA'DA BARIŞ TADINDA FESTİVAL 
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Bu yıl ilk kez uluslararası boyut kazanan ve ‘Barış’ temasıyla halkla buluşan Karşıyaka Festivali coşku yarattı. Karşıyaka İstasyonu üzerinde oluşturulan Sanat Meydanı’nda yapılan açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Barış mesajlarımızı Karşıyaka’dan tüm Türkiye’ye duyuracağız” dedi.
 
SANAT MEYDANI KURULDU
Uluslararası Karşıyaka Festivali coşkulu bir törenle ‘merhaba’ dedi. Barış temalı onlarca kültür, sanat ve spor etkinliğine ev sahipliği yapacak olan festivalin açılış töreni Karşıyaka Metro İstasyonu üzerinde kurulan Sanat Meydanı’nda gerçekleştirildi. Başkan Akpınar’ın yanı sıra, Veles Belediye Başkanı Slavcho Chadiev, CHP İlçe Başkanı Ali Karaege, meclis üyeleri, muhtarlar ve yüzlerce Karşıyakalı katıldı.
 
DOLU DOLU SANAT
Barış mesajlarının verildiği açılış töreninde, beyaz güvercinler uçuruldu. Canlı heykeller de barış ve dostluk temalı gösterilerini sundu. Sanat meydanında oluşturulan stantlarda, cam sanatından, seramiğe, yaprak sanatından, balon ve kağıt katlamaya kadar 30’a yakın etkinlik gerçekleşti. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve beraberindekiler de stantları tek tek dolaşarak sanatçılarla buluştu. Karikatür standını gezen Akpınar, Gezi Parkı olayları sırasında yaşamını kaybedenlerin resmedildiği karikatüre karanfil bıraktı. Günün diğer etkinlikleri de beğeni topladı. 5 ünlü ressamın bir araya gelerek oluşturdukları ‘barış’ temalı karma resim sergisi sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde yer alan Jose Luis Martinez gitar resitali ise alkış topladı.
 
“SESİMİZİ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, festival kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinliklerin sanat, kültür ve spor etkinlikleri olduğunu ve tamamının ‘barış’ teması ile yapıldığını söyledi. Akpınar “Sanat, spor ve kültürel etkinliklerle yoğrulan bir toplumun; dayanışmadan, paylaşmadan, yardımlaşmadan ve kısacası barıştan yana olacağını biliyoruz. Ülkemizin ve yakın coğrafyamızın son dönemde içinde bulunduğu olumsuzluklar, barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuzun bir göstergesi. Biz öyle mesajlar vereceğiz ki tüm dünya, Karşıyaka’dan yükselecek bu barış sesine kulak verecek” dedi.
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İzmir İtfaiyesi’nin ilk kadın şoförü20 Temmuz 2026 Pazartesi 11:04
  • Raflar boşalıyor, belgeler ekrana taşınıyor20 Temmuz 2026 Pazartesi 10:26
  • İzmir Büyükşehir’de yapay zeka seferberliği18 Temmuz 2026 Cumartesi 14:42
  • İzmir’de mezarlıklarda Türkiye’ye örnek olacak model18 Temmuz 2026 Cumartesi 14:27
  • OGM'den Kritik Uyarı18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:32
  • Büyükşehir'den işitme cihazı desteği16 Temmuz 2026 Perşembe 14:23
  • Dikili’ye modern hayvan bakımevi14 Temmuz 2026 Salı 11:51
  • Yapay zekâ televizyon ve sinema sektörünü dönüştürüyor!11 Temmuz 2026 Cumartesi 11:15
  • Merhum Başkan Şahin dualarla anıldı11 Temmuz 2026 Cumartesi 10:42
  • İzmir gürültüyle savaş açtı07 Temmuz 2026 Salı 15:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14