• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Karşıyaka’da hem üretici hem tüketici kazanıyor

Karşıyaka’da hem üretici hem tüketici kazanıyor
Üretici ve tüketiciyi aracısız olarak buluşturmak, sağlıklı ve doğal gıdalara erişimi kolaylaştırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, bu kapsamda ‘Yerel Üretici Buluşması’ düzenlemeye devam ediyor.

Üretici ve tüketiciyi aracısız olarak buluşturmak, sağlıklı ve doğal gıdalara erişimi kolaylaştırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, bu kapsamda ‘Yerel Üretici Buluşması’ düzenlemeye devam ediyor.

İzmir’in farklı yerlerinde atalık tohumlar ile üretilen taze sebze, meyve ile çeşitli doğal gıda ürünlerinin tezgahları süslediği pazar buluşmaları, hem satıcıları hem de vatandaşları memnun ediyor. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Yerel Üretici Buluşması ile kırsalda kalkınmaya katkı sunarken, yurttaşlarımıza da kaliteli gıdalara daha az maliyetle ulaşma imkanı sağlıyoruz” dedi. 

Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, her ay Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı’nda ‘Yerel Üretici Buluşması’ düzenleyerek üretici ile tüketici arasındaki mesafeyi ortadan kaldırıyor. İzmir’in farklı ilçe ve köylerinden çiftçilerin tezgah açtığı pazar, geçtiğimiz günlerde yine yoğun katılımla gerçekleşti. 30 üreticinin kendi imkanlarıyla atalık tohumlarla üretip dalından toplayarak Bostanlı’ya getirdikeri taze ve doğal ürünler, tüketiciler tarafından ilgiyle karşılandı. 

YERELDE KALKINMAYA KATKI 
Buluşmaların gördüğü ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Torunlarımıza, çocuklarımıza üreten bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Karşıyaka’mızda kurduğumuz bu pazarlar ile üreticilerimizi destekleyerek kırsalda kalkınmaya katkı sunarken, yurttaşlarımıza da kaliteli gıdalara daha az maliyetle ulaşma imkanı sağlıyoruz. İzmir’in farklı yerlerinden gelip satış yapan çiftçiler, ürettikleri o güzel ürünleri vatandaşlarımıza daha az maliyet ile en taze şekilde sunabiliyorlar. Bu ilgi ve talep sürdükçe, vatandaşlarımızı ve üretici köylülerimizi bir araya getirmeye devam edeceğiz. Doğru ve sürdürülebilir tarım politikalarıyla; üreten, ürettiğini adilce, hakça paylaşan bir düzen kurmak bizlerin elinde. Üreten, kooperatifleşen bir yönetim anlayışını oluşturmak ve bunu en değerli miras olarak bırakmak bizlerin elinde” dedi. 

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR DESTEK”
Pazarda satış yapan üreticilerden Ahmet Çağlar da “Güzelbahçe’nin Yelki köyünden geldim, ata tohumu ürünlerimi getirdim. Bu pazar bizlere çok büyük destek oluyor. Ürünlerimizi tezgah parası vermeden, aracılar olmadan vatandaşlarla buluşturuyoruz. Karşıyaka Belediyesi’ne bu imkanı sundukları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Pazara Beydağ'dan geldiğini anlatan üretici Meltem Gülcü ise şunları söyledi: “Ev yapımı reçel, kurutulmuş sebze, erişte gibi ürünler üretiyorum. Tamamen atalarımızın sistemiyle üretim yapıyoruz; koruyucu ve ilaç kullanmıyoruz. Ürünlerimizi normalde çok daha ucuz paralara aracılara vermek zorunda kalıyoruz ancak bu pazar sayesinde hem biz kazanıyoruz hem de Karşıyakalılar kazanıyor. Telefon numaralarımızı alıp bizden kargo isteyenler de oluyor. Karşıyaka Belediyesi sayesinde üretici gerçekten destekleniyor.”


 

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14