• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Keşanlı Ali Destanı Aliağa'da

Keşanlı Ali Destanı Aliağa'da
Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi bünyesinde oluşturulan ‘Ayak Takımı’ tiyatro topluluğu Haldun Taner’in yazdığı Keşanlı Ali Destanı adlı oyunu sahneleyecek. Cihangir Turantaş’ın yönettiği oyun TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi Sahnesinde 29 Haziran 2010 Salı gü

ALİAĞA PETROL-İŞ TEN KEŞANLI ALİ DESTANI

 

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi bünyesinde oluşturulan "Ayak Takımı" tiyatro topluluğu Haldun Taner"in yazdığı Keşanlı Ali Destanı adlı oyunu sahneleyecek. Cihangir Turantaş"ın yönettiği oyun TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi Sahnesinde 29 Haziran 2010 Salı günü saat 20.00 de sahnelenecek.

 

Keşanlı Ali Destanı;

Haldun Taner"in yazdığı Müzikal Oyun

Gülriz Sururi ve Engin Cezzar tarafından uzun süre sergilenen oyun, aradan yıllar geçmesine rağmen Türk tiyatrosunun temel taşlarından olma özelliğini yitirmemiştir. TRT için dizi ve Sinema filmi olarak da çevrilen Keşanlı Ali Destanı'nın yönetmenliğini Genco Erkal üstlenmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarından Demokrat Parti dönemine kadarki süreçleri yalın bir dille eleştirel bir bakışla gülmece tarzında yorumlar. Oyun, birçok tiyatro topluluğu tarafından defalarca sergilenmiş, Avrupa'nın birçok şehrinde, Amerika'dan Lübnan'a birçok ülkede oynanarak, Türk Tiyatro tarihinde bir fenomen haline gelmiş ve halen güncelliğini yitirmemiştir.

 

Konusu;

 

Sineklidağ, büyük bir kentin eteklerinde yer alan, gecekondulardan oluşmuş, ezilen, yoksul insanların yaşadığı bir varoştur. Keşanlı Ali, Çamur İhsan"ı öldürmekten hapse düşmüştür ve hapisten bir kahraman olarak çıkagelir. Ali"nin iki dramı vardır: Birincisi, suçsuzdur; ikincisi, aşık olduğu Zilha, Çamur İhsan'ın yeğenidir ve ona düşmanca davranmaktadır. Muhtar seçilen Ali, Sineklidağ"da yeni bir düzen oluşturur ama yüreğiyle beyni arasında ciddi çatışma yaşamaktadır. Şef olarak toplumuna, insan olarak duyduğu aşka sorumludur. Ali "Destan"ı kullanmaya karar vermiştir. Çünkü “Bu toplumda sessiz, sakin, efendi olursan her zaman dayak yer, ezilirsin. Ama terbiyesiz, güçlü, zalim, ne dediğini bilmeyen biri olursan, o zaman saygı görürsün”. Ali, hapiste bunu öğrenmiş ve yeni bir Ali"yi fark etmiştir.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14