• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Mehmet Saka İÖO Bulgaristanda

Mehmet Saka İÖO Bulgaristanda
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Proje toplantısına Aliağa Mehmet Saka İlköğretim Okulu proje koordinatörü öğretmenleri Zühal Eskizara, Ergül İlgün, Yahya Derya Şimşek ve Oktay Çakmak, Hande Kökerer, Rumeysa Turalı, Kader Bal, Kübra Çırım v

MEHMET SAKA İLKÖĞRETİM   COMENİUS FESTİVALİ İÇİN BULGARİSTAN"A GİTTİ

 ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ /  Avrupa –Yüzler, Kalpler ve Renklerin Farklılıkları adlı Comenius  projesinin son toplantısı Bulgaristan"da gerçekleştirildi.
     28 Mart- 1 Nisan 2011 tarihlerinde bir araya gelen proje ortakları koordinatör okulu ziyaret edip  derslere girdiler, tarihi eserlerin  ve çevre tanıtımının yapıldığı   gezilere katıldılar. Proje toplantısında önceki çalışmalar gözden geçirilerek önümüzdeki süreçte yapılacaklar planlandı. Geri dönüşümle ilgili olarak atık materyallerin değerlendirilmesine yönelik yarışma düzenlendi. Okulun bahçesinde düzenlenen alanda tüm ekipler ülkeleri adına bir ağaç dikti. Comenius Festivali adı altında düzenlenen etkinlikte Bulgaristanlı öğrenciler ortak ülkelere ait şarkılar söylediler ve her ülke bir şarkı, skeç ve geleneksel danslarıyla programa renk kattı. Son olarak Bulgaristan gecesinde ortak ülkelere ait şarkılar ve danslarla eğlenildi.
     Proje toplantısına Aliağa  Mehmet Saka İlköğretim Okulu proje koordinatörü öğretmenleri Zühal Eskizara, Ergül İlgün, Yahya Derya Şimşek ve Oktay Çakmak, Hande Kökerer, Rumeysa Turalı, Kader Bal, Kübra Çırım ve Barış Onaran adlı öğrenciler katıldı.
    Mehmet Saka İlköğretim Okulu  Comenius proje ekibi, proje ürünü olarak beş ortak ülkenin gelenek görenekleriyle ilgili bir DVD film, beş ülkenin mutfağından seçilmiş yemeklerden oluşan bir yemek kitabı ve soyu tükenmekte olan hayvan ve bitkileri tanıtan bir fotoğraf albümü hazırladı.
     Bulgaristan "daki  St. Paisii Hillendarski  Secondary  School"un koordinatör olduğu proje kapsamında daha önce Bulgaristan, Romanya, Polonya, Slovenya ve Türkiye ziyaret edilmiş, beş ortak ülkeye ait coğrafi bölgeler, tarihi eserler, gelenek – görenekler ve yemekler tanıtılmıştı.
   Eylül 2009"da başlayan proje çalışmaları Temmuz 2011"de sona erecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14