09 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C

EREN EDEBALİ'DEN KOMSUOĞLU'NA ÇAĞRI: "ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ"

TED İzmir Aliağa Koleji'nde bir öğretmenin, hastalığı nedeniyle almış olduğu rapor sonrası işten çıkarılması eğitim camiasında ve veliler arasında büyük tepki topladı.

Eren Edebali'den Komsuoğlu'na Çağrı: "Öğretmenlerimizin Yanındayız"

27 Nisan 2024 Cumartesi 14:07

ted-02.jpg

TED İzmir Aliağa Koleji'nde bir öğretmenin, hastalığı nedeniyle almış olduğu rapor sonrası işten çıkarılması eğitim camiasında ve veliler arasında büyük tepki topladı. Maaş endişesiyle farklı sağlık sorunları yaşayan 22 öğretmenden biri olan öğretmenin işten çıkarılması, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Açıklamaya, öğrenci velileri ile birlikte Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Veli-Der gibi eğitim ve veli derneklerinden de destek geldi.

Ted Aliağa Koleji önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin haklarının korunması, işten çıkarılan öğretmenin işe iadesi ve özellikle maaşlarla ilgili yaşanan sorunlar için TED Koleji yönetimi ve Deniz Komsuoğlu ile görüşme talep etti. 

ted-04.jpg

Edebali konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "TED Aliağa'da, değerli öğretmenlerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte, eğitim emekçilerinin hakları için bir araya geldik. Özel öğretim kurumlarında, özellikle TED Koleji'nde yaşanan öğretmen işten çıkarmaları, zorlu çalışma koşulları ve maaşlarla ilgili yaşanan sorunlar kabul edilemez. Bir öğretmenimizin, anemi teşhisi konularak işten çıkarılması ve bu durumun düzeltilmesi için Deniz Komsuoğlu'ndan acil bir görüşme talep ediyoruz" 
Edebali, öğretmenlerin maaşlarıyla ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekerek şunları söyledi: "Öğretmenlerimizin maaşları, yaşam maliyetleri karşısında yetersiz kalıyor. İzmir'de bir kira, faturalar ne kadar? Öğretmenlerimiz, bu maaşlarla nasıl geçinebilir? Bu, sadece bir maaş meselesi değil, insanca yaşam hakkı meselesidir. İşten çıkarılan öğretmenimizin işe iadesini ve tüm öğretmenlerimizin adil bir ücretle çalışma hakkını talep ediyoruz," dedi. 

ted-05.jpg

Edebali, eğitim kurumlarında yaşanan sorunların çözümü için diyalog çağrısında bulunarak, tüm tarafların sorumluluk alması gerektiğini belirtti: "Bu sorunlar, görüşme ve müzakere yoluyla çözülebilir. Ancak, bu süreçte öğretmenlerimizin ve eğitim emekçilerinin haklarının tanınması, işten çıkarılan öğretmenimizin işe iadesi ve adil maaşlar sağlanması gerekiyor. Deniz Komsuoğlu ile görüşmek istiyoruz. Bu nedenle biz sözleşme dönemlerinde buradaki çalışma koşullarını düzenleyecek, gerekirse bir protokolü birlikte imzalamak istiyoruz. Tekrar hatırlatıyoruz. Arkadaşımız işe geri alınacak, arkadaşımız herhangi bir suç işlememiştir. Yüz kızartıcı suçta bulunmamıştır. Bize nedenlerini söylesinler, net bir şekilde söylesinler, çıksınlar karşımıza biz tek başımıza görüşmek istemiyoruz. Orada desinler ki bunlar şunu şunu yaptılar desinler diyemezler. Biz sadece eğitimde sürekliliği istiyoruz. Çalışma koşulların güvence altına olmasını istiyoruz. Arkadaşımız işe geri alınmadığı müddetçe de eylemlerimize devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Hiçbir şekilde yer adım atmayacağımızı söylüyoruz. Kimseyi tek başına bırakmayacağımızı söylüyoruz. Eğitimde adaletin sağlanması ve öğretmenlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

ted-06.jpg

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'ndan Eğitime Destek Çağrısı 
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası adına hazırlanan açıklamayı okuyan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Rabia Atbaş, okul yönetiminin öğretmenlerin taleplerini defalarca reddettiğini ve öğretmenlere uygulanan baskıları anlattı. 
Rabia Atbaş konuşmasında şunları ifade etti: "TED Aliağa Koleji Vakıf Yönetimi, öğretmenlerimizin taleplerini bildirmek için istediğimiz randevuları defalarca reddetti. Öğretmenlerimiz yaşadıkları stres ve sıkıntılar sonucunda hasta olmuş, doktorlar tarafından verilen bir günlük raporlar bile Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Komsuoğlu tarafından sorgulandı. Öğretmenlerimiz, tekrar hastaneye gitmek zorunda bırakıldı." 

Açıklamada, öğretmenlerin maaşlarına yapılan yüzde 113'lük zammın velilere duyurulmasına rağmen, gerçek maaşların 18 bin 500 - 20 bin TL aralığında olduğunu belirten Atbaş, velilerin yanıltıldığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. 
Atbaş sözlerine şöyle devam etti: "Öğretmenler görevlerini aksatacak hiçbir durumda bulunmamalarına rağmen Vakıf Yönetim Kurulu ve idarecileri tarafından mobbinge maruz kalmaya devam etmekte ve dün 25 Nisan Perşembe günü kurumda görev yapan bir öğretmenimiz işten çıkarılmıştır. Sebep olarak hakem hastanenin öğretmenin raporunun fenne uygun olmadığını belirlediği gerekçe gösterilmiştir. Fakat öğretmenimiz bayılma şikayeti üzerine doktora gitmiş ve önceden yaptırdığı kan testlerine dayanarak raporunda yazılan hastalığından şüphelendikleri belirtilmiştir.

Öğretmenimizin dönem ortasında işten çıkarılmasının asıl sebebinin rapor olmadığının hepimiz farkındayız. Asıl sebep öğretmenimizin 1928 yılında Atamızın direktifleriyle kurulmuş Türk Eğitim Derneğine ve öğretmenliğe yakışır şekilde bu sömürü düzenine sendikasıyla birlikte karşı çıkmasıdır. Asıl sebep diğer 24 öğretmenin gözünü korkutmak için öğretmen arkadaşımızın işten çıkarılmasıdır. Asıl sebep öğretmenimizin sendikalı olmasıdır." dedi. 

TED Aliağa Koleji Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Komsuoğlu ve TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun Türk Eğitim Derneği'ne ve öğretmenlerine zarar vermesine Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak izin vermiyeceklerinin altını çizen Atbaş: "Bu kara lekenin sorumlusu Türk Eğitim Derneği değil, Türk Eğitim Derneğini ve öğretmenlerini değersizleştiren Selçuk Pehlivanoğlu ve kuzeni Deniz Komsuoğlu'dur. Bir an önce TED'i saltanat yönetimi haline getiren bu iki şahıs TED'den uzaklaştırılmalı ve TED öğretmenlerinin kaybettirilen değerlerinin, meslek onurlarının tekrar kazanılması için çalışmaların başlaması gerekmektedir. Bizler Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak işten çıkarılan öğretmenimizin ve hakkı için direnen tüm öğretmenlerin yanında olduğumuzu, her türlü desteği sağlayacağımızı ve birlikte direnerek zafere ulaşacağımızı buradan tüm kamuoyuna bildiriyoruz” dedi. Yapılan açıklamaların ardından öğretmenler okul girişine kalemlerini bıraktı.

ted-07.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.