• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Öğrencilerden Ziyaret

Öğrencilerden Ziyaret
Aliağa Gazi İlköğretim Okulu 6-B sınıfında Medya Okur Yazarlığı Dersi öğrenimi gören öğrenciler gazetemizi ziyaret ederek gazete hazırlanması ve haber yazılması konularında araştırma yaptılar.

ÖĞRENCİLERDEN GAZETEMİZE ZİYARET

 

Aliağa Gazi İlköğretim Okulu 6-B sınıfında Medya Okur Yazarlığı Dersi öğrenimi gören öğrenciler gazetemizi ziyaret ederek gazete hazırlanması ve haber yazılması konularında araştırma yaptılar. Öğretmenleri Sadettin Çınar ile birlikte Gazetemize gelerek bilgi alan öğrenciler gazetenin hazırlanışı, haber yazılması ve gazete baskısını uygulamalı olarak gördüler. İlköğretim okullarında seçmeli olarak verilen Medya Okur Yazarlığı dersinde öğrendikleri teorik bilgilerin ışığında sorular yönelten ve çalışmaları yerinde uygulamalı olarak görme imkanına sahip olan öğrenciler sordukları sorular ile de medyaya hiçte uzak olmadıklarını gösterdiler. Günlük ve Haftalık olarak yayınlanan Yeni Vizyon, Günaydın Aliağa, Vaziyet, Bakırçay, Demokrat Foça, Aliağa spor, Sazan, Bizim Mahalle, Arasta gazetelerinin içerikleri ve hazırlanışı hakkında bilgiler veren gazetelerin sahibi Şenol Gök öğrencilere gazete basımı hakkında da uygulamalı olarak bilgiler verdi.

 

 

MEDYA ÇOK BÜYÜK BİR GÜÇ

 

Medyanın günümüzde önemli bir güç olduğunu dile getiren Gök “Bugün Türkiye de ve Dünya da medya çok önemli bir güçtür. Kitle iletişim araçları içerisinde gazete, radyo ve televizyonların yanına şimdi internet denilen küresel iletişim ağı girmiştir. İnternet artık neredeyse her ev de bulunuyor. Çocuklarımıza medya ve iletişim araçlarının doğru olarak kullanılmasını ve bilgilendirilmesini sağlayan medya okur yazarlığı dersi çok önemli bir açığı kapatıyor.” Dedi.

 

YEREL GAZETELERİN ÖNEMİ BÜYÜK

 

Şenol Gök öğrencilere yerel meydanında önemini anlatarak “ Bugün yerel medya organları o bölgenin nabzını tutan ve gelişmeleri bölge insanına en doğru şekilde aktaran araçlardır. Bunların başında da yerel gazeteler gelmektedir. Türkiye de en çok okunan gazeteler aslında yerel gazetelerdir. Bu nedenle önemli bir işlevi yerine getirmektedirler. Ulusal ölçekte faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar da bu önemin farkına vardılar ve daha geniş kitlelere ulaşmak için yerel medya organlarını ve gazeteleri araç olarak kullanmaya başladılar.” Diye konuştu.

 

Gazi İlköğretim Okulu 6-B Sınıfında Medya Okur Yazarlığı dersini alan öğrenciler Bakırçay bölgesinin ilk Video Haber siteleri olan www.gunaydinaliaga.com, www.yenivizyon.net, www.aliagamiz.com, www.egehakimiyet.com, www.bakircay.com ve www.aliagahaber.com  internet sitelerini de inceleyerek görüntülü haberlerin nasıl hazırlandığı ve servis edildiği konularında bilgiler aldılar. Görüntülü haberde bölgenin ilk ve en büyük alt yapısına sahip siteleri inceleyen öğrenciler fırsat buldukça haberleri takip ettiklerini belirttiler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14