• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı
ALİAĞA HABER / Türkiye de 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler günü Aliağa da saat 09.00’ da Cumhuriyet Alanında ki Atatürk Anıtı’na Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ALİAĞA DA KUTLANDI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP TATLICI “ ÖĞRETMENLİK SEVDA İŞİDİR.”

Türkiye de 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler günü Aliağa da saat 09.00" da Cumhuriyet Alanında ki Atatürk Anıtı"na Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"nün çelenk koyması ile başladı. Cumhuriyet Alanında ki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunması ile devam etti. TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi"nde yapılan 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları ise saat 09.30" da saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu"nun mesajının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP TATLICI “ HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZA EN ÜST SEVİYEDE EĞİTİM VERMEKTİR.”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı eğitimciler olarak öncelikli hedeflerinin çocuklara en üst seviyede eğitim vermek olduğunu ifade ettiği konuşmasında okuyan, düşünen, yorumlayan ve sorgulayan bir nesil yetiştirmenin önemine değinerek “ Ne mutlu ki öğretmenim. Sizler bir mum gibi erirken çevresini aydınlatan insanlarsınız. Bu iş sevda işi. Bu işin karşılığı hiçbir şey ile ölçülemez. Sizleri kendi kendine yeten bireyler olarak yetiştirmek temel arzumuz. Düzenlediğimiz seminerler ve paneller ile bunu amaçlamaktayız.” Dedi. Yakup Tatlıcı eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinde yaşanan sorunlarında olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “Kaynak ve materyal problemlerimiz var. Çok güzel bir İlköğretim müfredat programı var ama kazanımlar konusunda sınavlar ile örtüşmemektedir. Sürekli sınavlara dayalı eğitim sisteminin yarar ve zararları yeniden sorgulanmalıdır. Sivil toplum örgütü olan sendikalarımızın bu konularda ciddi çalışmalar yaptığını biliyoruz.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcının konuşmasının ardından Öğretmen konulu ilköğretim Öğrencileri arası şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilerin yazmış oldukları şiir ve kompozisyonlar okundu. Atatürk İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Nadire Erdoğan emekliye ayrılan öğretmenler adına bir konuşma yaptı.  Emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin verilmesinin ardından programda stajyerliği kaldırılan öğretmenler adına Şehit Çavuş Bülent Kula İlköğretim Okulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Özgür Selen bir konuşma yaptı. Programda öğretmenlik yemini Petrokimya İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Ceylan tarafından gerçekleştirildi. Programın devamında 25. ve 30. yılını dolduran öğretmenlere plaketler verildi. Şiir ve türkü dinletileri ile öğretmen marşının okunmasının ardından, 2009 yılında ÖSS"de dereceye giren öğrencilere Aliağa Ticaret Odası tarafından ödüllerinin verilmesi ile öğretmenler günü kutlama programı sona erdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14