• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Okay: “Konut Fiyatları Düşmeyecek; İmkanı Olanlar Harekete Geçmeli”

Okay: “Konut Fiyatları Düşmeyecek; İmkanı Olanlar Harekete Geçmeli”
Konut satışlarındaki durağanlığın fiyatlarda düşme beklentisine neden olduğunu belirten FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, artan maliyetler nedeniyle fiyatlarda bir düşme yaşanmayacağını söyledi.

Konut satışlarındaki durağanlığın fiyatlarda düşme beklentisine neden olduğunu belirten FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, artan maliyetler nedeniyle fiyatlarda bir düşme yaşanmayacağını söyledi.
Enflasyon artışına bağlı olarak arsa, inşaat malzemeleri ve işçilik gibi maliyetlerin de yükseldiğini kaydeden Okay, yeni konut üretiminin yavaşlaması nedeniyle ikinci el konutların değerinin de azalmadığını dile getirdi.

Yüzde 35'lik banka faizinin nakit parası olanlar için cazip görünse de son bir iki yıl içinde konuta yatırım yapanların kazançlarını üçe dörde katladığını hatırlatan Gülçin Okay, “Gayrimenkul yatırımcıları kazanmaya devam ediyor. Konut üretimi azaldı, maliyetler de çok arttı. Bu nedenlerle mevcut konutların değeri azalmadı. Satışlarda genel bir durağanlık söz konusu oldu; kiralık konutlara talep de çok arttı. Gayrimenkule yatırım yapanlar altın ve döviz gibi yatırım araçlarına göre daha çok kazandı, hem de risk almadı. Mart 2024’teki yerel seçimler sektörü de etkileyecek. Şu anda baskılanan döviz kurları seçimden sonra farklı bir seyir izleyebilir. Bu nedenle yatırımcılar konut fiyatlarının düşmesini beklememeli; imkanı olanlar hemen harekete geçmeli” diye konuştu.

KONUT TALEBİ DEVAM EDECEK

İzmir'in ulaşım olanakları, iklimi, turizm merkezlerine olan yakınlığı ve insanının yapısı gibi nedenlerle talep gören bir kent olduğunu ve nitelikli göç almaya devam edeceğinin altını çizen Gülçin Okay, “FCTU olarak yaklaşık bin metrekarelik bir alanda 70 gayrimenkul danışmanı ve 130'a yakın da tesis yönetimi personeli olmak üzere; yaklaşık 200 kişilik deneyimli bir ekiple İzmir ve Ege'de hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Gayrimenkul sektörünün kendi içinde bir çok hizmet alanı bulunuyor. Bunun için farklı alanlarda uzmanlaşmış ekiplerimizle birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Gayrimenkul satış ve kiralamaları, profesyonel bina yönetimi ve İzmir’de önemli bir ihtiyaç olan mülk yönetimi konusunda da iddialıyız” ifadelerini kullandı.

MÜLK YÖNETİMİNDE PROFESYONEL BİR EKİP
Sektörde yıllardır elde ettikleri referanslar ve güven duygusuyla birikte İzmir'in önemli ailelerinin mülk yönetimlerini yaptıklarına dikkat çeken Okay, şunları söyledi: “Mülk yönetimi İzmir’de profesyonel anlamda pek uygulanmıyor. Ama aslında çok önemli bir konu. Bugüne dek bir ailenin çoklu tapularını, kiralık iş yeri, konut, arsa gibi gayrimenkullerini avukatlar takip ediyordu. Oysa, bu sadece hukuksal bir süreç değil. Gayrimenkullerin kiralanması, bakımı, tadilatı, vergileri, abonelikleri, kiracı bulunması veya tahliyesi, satın alımı, aidatları aslında emlak profesyonellerinin işi. Bu işin asıl sahibi gayrimenkul firmaları olmalı. Çünkü satış ve kiralamalarda yer gösterimi, güncel satış bedellerinin belirlenmesi ve değişen mevzuatların takibi gayrimenkul danışmanlarının sürekli içinde olduğu bir konu. Bunun için avukat mali müşavir ve danışmanlardan oluşan bir ekip kurduk. Mülk yönetimine özel CRM sistemiyle konut ve işyerlerinin bakım ve onarımı için ekiplerimiz de bulunuyor. İzmir’de bu işi profesyonel yaklaşımla ve titizlikle sürdürüyoruz. Mülk yönetiminde en önemli konu dürüstlük ve güvendir. Doğru fiyatlama, doğru kişiye mülk kiralanması veya satışı, sürecin takibi ve raporlanması önem taşıyor”

Bu haber toplam 418 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14