• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C

Polonya Proje Gezisi

Polonya Proje Gezisi
ALİAĞA HABER/ Avrupa- Kalpler, Yüzler ve Renklerin Farklılıkları isimli Comenius Projesi kapsamında daha önce Bulgaristan ve Romanya’yı ziyaret eden Mehmet Saka İlköğretim Okulu 08- 12 Mart 2010 tarihlerinde Polonya’yı ziyaret etti.

MEHMET  SAKA  İLKÖĞRETİM  OKULU  POLONYA PROJE GEZİSİ

 

ALİAĞA HABER/ Avrupa- Kalpler, Yüzler ve Renklerin Farklılıkları isimli  Comenius  Projesi kapsamında daha önce Bulgaristan ve Romanya"yı ziyaret eden Mehmet Saka İlköğretim Okulu  08- 12 Mart 2010 tarihlerinde Polonya"yı ziyaret etti. Polonya"nın Olzstyn şehrinde yapılan toplantıya Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah YILMAZ , Mehmet Saka İlköğretim Okulu öğretmenleri Zühal Eskizara, Ergül İlgün, Yahya Derya Şimşek  ve  Samed Turan ile Buse Yaren Tekin, Beycan Laçinel , Şakir Turan isimli öğrenciler katıldı.

 

Commenius Proje toplantısı kapsamında Polonya"da  buluşan Türkiye, Bulgaristan , Romanya ve  Slovenveya"dan gelen öğretmen ve öğrenciler  birbirlerine ülkelerinin tanıtımına yönelik hediyeler sundu. Proje ekipleri kendi ülkelerinin tarihi yerlerinin tanıtımına yönelik sunumlar yaptı. Proje toplantısına  Olsztyn Valisi ve Olzstyn  Milli Eğitim Müdürü de katıldı. Projeye yönelik haberler Olsztyn  TV ve çeşitli gazetelerde yayınlandı.

 

Öğrenci ve öğretmenler için Olsztyn şehrinde bir şehir gezintisi ile Polonya gecesi, Planetoryum, Malbork Şatosu ziyaretleri gerçekleştirilerek kültürel etkileşim sağlandı. Polonyalı öğrencilerin evlerinde kalan Mehmet Saka İlköğretim Okulu öğrencileri misafir kaldıkları ailelere Türkçe sözcükler ve kelimeler öğrettiler.

 

Avrupa- Kalpler, Yüzler ve Renklerin Farklılıkları isimli  Comenius Projesinin dördüncü toplantısı 24-28 Mayıs  2010 tarihinde Türkiye"de yapılacak ve ülkeler birbirlerinin gelenek ve göreneklerini tanıyacaklar. Projenin Türkiye ayağında ev sahipliğini Aliağa Mehmet  Saka İlköğretim Okulu yapacak.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14