• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Ragıp Üye Aliağa'da

Ragıp Üye Aliağa'da
ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye İzmir İli genelinde kitlesel başarı oranlarını artırmak için çalışmalar yaptıklarını ve hazırlanan projelerin okullarda uygulanılabilirliğini ölçmek ve değerlendirmek istediklerini söyledi.


milli eğitim izmir il müdürü aliağa'da


milli eğitim izmir il müdürü aliağa'da

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ RAGIP ÜYE “ KİTLESEL BAŞARI ORANLARIMIZI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ M. RAGIP ÜYE “KÖYDEN KENTE GÖÇ KİTLESEL BAŞARIYI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye İzmir İli genelinde kitlesel başarı oranlarını artırmak için çalışmalar yaptıklarını ve hazırlanan projelerin okullarda uygulanılabilirliğini ölçmek ve değerlendirmek istediklerini söyledi. Aliağa da Şehit Sabahattin Karakaplan İlköğretim Okulunu ziyaret eden ve öğretmenler ile bir araya gelerek projeleri anlatan İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye öğretmenleri de dinleyerek bilgi aldı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Yılmaz ve Nasuh Gökdemir ile birlikte okulun öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen ve 6 aylık bir süreç içerisinde eğitimde başarıyı artırmayı hedefleyen projeler hazırladıklarını söyleyen M. Ragıp Üye Üniversitelerden, Talim Terbiye Kurulu ve Sivil Toplum Kuruluşlarından destek aldıklarını belirterek “ Sendikalarımızdan görüş aldık. 6 aydır bu projelerimizi gündeme aldık. Okullarımızda bu projelerin uygulanabilir olup olmadığını da sizlerle görüşerek başarıyı daha fazla nasıl artırabiliriz bunları tartışıyoruz. Başarıyı engelleyen noktaları tespit edip önlemek için sistemler oluşturmayı düşünüyoruz.” Dedi.

RAGIP ÜYE “ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEYİ SAĞLIKLI YAPIN”

ÖSS, SBS gibi sınavları hareket noktalarını ölçü olarak aldıklarını sözlerine ekleyen M. Ragıp Üye           “ Alınan başarılar öğretmeni de öğrenciyi de başarılı kılıyor. Başarıyı ölçelim, başarısızı ölçmeyelim. Bunu söylerken her kese başarı artsın diye bir not fazla vereyim demeyin. Böyle bir şey olamaz. Kimse kalmasın herkes başarılı olsun demek olmaz. Bu sağlıklı bir ölçü olamaz. Böyle bir iddiamız yok bunun karşısındayız. Bir sınavda 70 den aşağı başarı varsa bunu öğretmen değerlendirmeli ve gerekirse bu sınavı iptal etmelidir. Sınavlarda 40 üzerinde puan alan olmalı. 30 puan alanda birkaç kişi olmak üzere olmalı ama 20 alan 10 alan 0 alan olmamalı. Sizler öğretiyorsunuz ama 2 ile 3 ile sınıf geçti demeyin. Sınıfta da bırakın demiyorum sadece ölçme ve değerlendirmeyi sağlıklı yapın.” Diye konuştu.

“İZMİR"İN BAŞARISI DÜŞÜK”

İzmir"in eğitim alanında puanının 74,5 olduğunu sözlerine ekleyen ve bu düşüklüğü kabul etmediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye “ Neden puanımız bu olsun. Türkiye" nin birincisi olan illerin öğrenci ve okul puanları 308 leri bulamıyor bizim ise buluyor. Ölçme değerlendirme yaparken başarıyı ölçmüşler. Sizlerden bu konuda özen göstermenizi istiyorum. Okulunuzun puanı neden 74 te kalsın, neden 90 da kalmasın. Sırf başarılı görünsün diye de öğrenciye puan vermeyin. Sağlıklı değerlendirme yapalım ve ölçme değerlendirmeyi başarıya göre belirleyelim. Öğrencilerimiz 100 üzerinden 80 ile 90 ile geçsin ama 20 ile 30 ile geçmesin. Öze inmek istiyoruz. Sağlıklı bilgi vermek ve sağlıklı bilgi almak istiyoruz.” Dedi.

“BENİM ÖĞRETMENİM BENİM ÖĞRENCİM PROJESİNE BAŞARISIZ ÖĞRENCİLERİ ALMALIYIZ”

Kitlesel Başarıyı artırmak için projelere ağırlık verdiklerini dile getiren Ragıp Üye “ Başarısız olan öğrencilerimizi mutlaka benim öğretmenim, benim öğrencim projesine almalıyız. Kıstas bile koyun 50 den aşağı puan alan öğrencileri alın. Bu projede öğrencilerin anası babası oluyorsunuz. Öğrencilerimiz ile bir defa bire bir iletişim kuruyorsunuz. Çocuklarımız ile yakınlaşın. Başarısız öğrenciler ile kurduğunuz iletişim ve plan ve programlı hareket sayesinde öğrencilerin başarısı ve dolayısı ile okulunuzun başarısı da artacaktır. Gezdiğimiz okullarımızda okulların durumu ve öğrencilerimizin profillerine uygun projeler üretildi ve uygulanıyor. Sizlerden de bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“ BİZDEN PROJE İSTEYİN GERÇEKLEŞTİRELİM”

Okullarda öğretmenlerin ve idarecilerin öğrenci başarısını artırma adına proje talebinde bulunmalarını da ifade eden M: Ragıp Üye “ Sabah kahvaltıları yapın, aileleri ziyaret edin, ev ziyaretleri yapın. Biz size destek olalım. Devlet bir çok imkan tanıdı, bunlardan faydalanın. Başarıyı engelleyen faktörleri en aza indirmek için okulunuz ve öğrenciler ile aile profillerine uygun çalışmalar yapın. Gerekirse bu projelere bizi de dahil edin. Gelelim sabah kahvaltısında ailelerimiz ile biz konuşalım, onlara eğitim ve öğretimin önemini anlatalım.” Dedi.

“KÖYDEN KENTE GÖÇ KİTLESEL BAŞARIYI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye İzmir de kitlesel başarıyı engelleyen en önemli sebeplerden birinin göç olduğunu belirterek şöyle konuştu; “ İzmir de yılda 25 Bin göç yaşanıyor. Okul öncesi için bir ölçme yaptırdım. Okul öncesinde başarı oranımız yüzde 45 lerden yüzde 41 lere düşmüşüz. Göçten dolayı okul öncesi başarı oranımız düştü. Biz okumaz yazmazı buluyor okuma yazma öğretiyoruz sonra bir bakıyoruz ki sayı artmış. 25 bin göçün yaklaşık 6000 i okul öncesi eğitimi kapsıyor. 6000 yeni okul öncesi ve okumaz yazmaz öğrenci gelmiş. Bu sorun İzmir de var. Bu gerçeği bilerek ona göre projeler üretmeli ve başarımızı artırmak için çalışmalar yapmalıyız. Öğretmenlerimiz okullarında kurs versinler. Bir tane yetmiyor ise 2 kurs versinler ve ne kadar başarısız öğrenci varsa bu kurslara dahil etsinler. Devlet size bu kurslar için para veriyor. Bunları değerlendirin.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14