• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

SOCAR Türkiye, üretim sahalarında çalışacak kadın adayları destekliyor

SOCAR Türkiye, üretim sahalarında çalışacak kadın adayları destekliyor
SOCAR Türkiye, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu (MYO) Kimya Bölümü’nde okuyan kız öğrencilere,önlisans eğitimleri süresinceedindikleri bilgileri, uygulama sahalarında pekiştirmeleri, alanlarında nitelikli ve uzmanbireyler olarak yetişmeleri için

SOCAR Türkiye, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu (MYO) Kimya Bölümü’nde okuyan kız öğrencilere,önlisans eğitimleri süresinceedindikleri bilgileri, uygulama sahalarında pekiştirmeleri, alanlarında nitelikli ve uzmanbireyler olarak yetişmeleri içinüretim sahasında staj imkânı sundu. Öğrenciler, sekiz hafta süresince uzman mentorlar eşliğinde, okulda öğrendikleri bilgileri saha içinde uyguladı ve stajlarını başarılı bir şekilde tamamladı.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı ve en büyük entegreendüstri grubuSOCAR Türkiye, enerji sektöründe kadın istihdamını artırmak için projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamdaSOCAR Türkiye, Ege Üniversitesi AliağaMeslek Yüksekokulu (MYO) Kimya Bölümü kızöğrencilerine üretim sahasını açarak sekiz haftalık bir staj programı yürüttü. 

Staj süresince, her bir stajyere alanında uzman mentorlar eşlik ederken, stajyerlereokulda öğrendikleri teorik bilgileri saha içinde uygulama fırsatı sunuldu.Stajlarını,İzmir Aliağa’da Petkim ve STAR Rafineri üretim tesislerinde yer alan fabrika ve ünitelerdeyapma fırsatı yakalayan kız öğrenciler, aynı zamanda saha çalışanlarının aldığı sınıf içi eğitimleredekatıldılar. Staj programında, sahada çalışan kadın sayısının artırılması, mezun olacak öğrencilerin sahada çalışmaya teşvik edilmesi ve alanında uzman, üretim sahalarında çalışacak kadın adaylaryetiştirilmesi amaçlandı. “Kadın Saha Stajyeri Programı” sonunda stajını başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.
İş hayatında ve enerji sektöründe fırsat eşitliği için birçok çalışma yürüten SOCAR Türkiye,geçtiğimiz günlerde Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliği ile yapılan bağımsız denetim sonrası “İş’te Eşit Kadın Sertifikası’na layık görülmüştü. SOCAR Türkiye ayrıca, “Enerjimiz Çeşitlilik” inisiyatifi kapsamında hayata geçirdiği uygulamalarla sektöre öncülük ediyor. “Enerjimiz Çeşitlilik” inisiyatifiyle benimsenen çeşitlilik ve kapsayıcılık temelli politikalarla ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) ile çalışanlarını da sürece dahil ediyor; daha eşit, adil, şeffaf ve katılımcı bir iş ortamı oluşturuyor. Aynı zamanda kadın yöneticiler liderliğinde “WomenEnergy” programını yürüten SOCAR Türkiye, “Lider Kadınlar Gelişim Programı” ile de kadın liderleri ve kariyerine enerji sektöründe başlamak isteyen genç kadınları destekliyor.


 

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14