• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TED Aliağa Öğrencileri İngitere'de

TED Aliağa Öğrencileri İngitere'de
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / AB Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi kapsamında aralarında TED Aliağa Koleji öğrencilerinin de bulunduğu 6 ülkeden gelen öğrenciler, İngiltere’de kültürlerarası diyalog mesajı verdiler

TED Aliağa Koleji öğrencilerinin İngiltere buluşması

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/  GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / AB Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi kapsamında aralarında TED Aliağa Koleji öğrencilerinin de bulunduğu 6 ülkeden gelen öğrenciler, İngiltere’de kültürlerarası diyalog mesajı verdiler

Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji Özel İlköğretim Okulu’nun AB Projesi olan Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi kapsamında ilk ziyaret İngiltere’ye gerçekleştirildi.  
Öğrenme, öğretme, çalışma ve ortak bir Avrupa yaratmada Sanatsal Etkinliklerin Paylaşımı’nı içeren projede İzmir’deki tek özel ilköğretim olma başarısını da gösteren TED Aliağa Koleji’nden iki öğretmen ve 11 öğrenci yaklaşık bir hafta süreyle İngiltere’de çeşitli izlenimlerde bulundu. Müzik ve halk dansları temalı proje kapsamında İzmir TED Aliağa Koleji öğrencilerinin de aralarında bulunduğu Almanya, İtalya, İspanya ve Estonya’dan gelen öğrenciler İngiltere’deki Ringwood Waldorf Okulu’nda buluşarak, kültürlerarası diyalog ve barış mesajı verdiler.
Farklı ülkelerdeki öğrencilerin müzik, drama, dans, akrobasi içeren sanatsal etkinlikleri paylaşmasını amaçlayan proje kapsamında İngiltere’ye giden TED Aliağa Koleji öğrenci ve öğretmenleri, Türkçe öğretimi çalışmalarının yanında Türk kültürünü yansıtan çeşitli dans ve halk oyunlarını da sergileme imkanı buldular.

BİR SONRAKİ GEZİ ALMANYA’YA
TED Aliağa Koleji öğrenci ve öğretmenleri, sanatsal etkinliklerden oluşan proje faaliyetlerine katılmanın yanı sıra Stonehenge, British Museum, National Gallery, Tower Bridge, Big Ben, London Eye gibi İngiltere ile özdeşleşmiş birçok yeri gezme fırsatını da elde ettiler.
Türkiye’ye farklı ülkelerden edinilen arkadaşlıklar, yeni danslar ve şarkılar öğrenerek dönen öğrenciler, Şubat ayında Almanya’ya yapılacak olan bir sonraki Comenius projesi okul ziyareti için hazırlık çalışmalarına başladılar.
İzmir’de Comenius Projesi kabul edilen ilk ve tek özel ilköğretim okulu olmanın gururunu yaşadıklarını belirten TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Deniz Komsuoğlu, “Proje hem öğrencilerin yabancı dil gelişimine katkı sağlıyor, hem de farklı kültürleri tanımasına olanak veriyor. Avrupa’daki okullar arasında işbirliğini teşvik etmek suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyaloğu sağlayarak yabancı dil kullanımını artırmak amacıyla yapılan ilk proje gezimiz amacına ulaşmıştır. . Okulumuz, ülkemiz ve İzmir-Aliağa tanıtımını yapmışlardır. Etkinlikler diğer ülke ziyaretleriyle iki yıl boyunca devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14