• BIST 10158.39
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

TED'den Meslek Tanıtımı

TED'den Meslek Tanıtımı
Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji, üniversiteye hazırlanan öğrencileri için meslekleri ve üniversiteleri tanıttı. TED 4. meslekler ve Üniversiteleri Tanıma Günü çeşitli üniversitelerden gelen 21 akademisyenin katılımıyla yapıldı. PETKİM Kültür Merk

TED ALİAĞA KOLEJİ, ÖĞRENCİLERİNE MESLEKLERİ VE ÜNİVERSİTELERİ TANITTI. 

 

TED ALİAĞA KOLEJİ, ÖGRENCİLERİN DOĞRU MESLEK SEÇMELERİ İÇİN “4. MESLEKLER VE ÜNİVERSİTELERİ TANIMA GÜNܔ DÜZENLEDİ. 

 

 

TED ALİAĞA KOLEJİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 4. MESLEKLER VE ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNܔ PETKİM KÜLTÜR MERKEZİ"NDE ÇEŞİTLİ ÜNİVERSİTELERDEN GELEN 21 AKADEMİSYENİN KATILIMIYLA YAPILDI.  

 

Türk Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji, üniversiteye hazırlanan öğrencileri için meslekleri ve üniversiteleri tanıttı.  TED 4. meslekler ve Üniversiteleri Tanıma Günü çeşitli üniversitelerden gelen 21 akademisyenin katılımıyla yapıldı. PETKİM Kültür Merkezi"ndeki etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yeniasır Gazetesi İnsan Kaynakları Eki editörü Ahmet Veli Olgundeniz Öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Çeşitli mesleklere dair üniversitelerden gelen öğretim üyesi temsilcilerin konuşmacı olarak bulunduğu Tanıtım Günü önce Petkim Kültür Merkezi"nde başladı, daha sonra TED Aliağa Koleji"nde mesleklere ayrılan sınıflardaki tanıtım ve bilgilendirmelerle devam etti.

 

TÜRKİYE"NİN İHTİYACI OLAN YENİ MESLEK DALLARI VAR.

Etkinlikte konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Adnan Saka"dan gençlere tavsiyede bulundu; “Kendinizi geliştirip donatın, Birden fazla dil öğrendiğinizde, teknolojiyi de kullanıyorsanız önünüz açıktır. Yaşamınız boyunca Ne olursanız olun sevdiğiniz işi yapın, yapabileceğiniz işi sevin. Günümüzde ve gelecekte Türkiye"nin ihtiyacı olan yeni meslek dalları var. Onları çok iyi inceleyin. Günümüzde geçerli olmayan çeşitli alanlarda üniversite öğrenimi görenler işsizlik tehlikesini yaşıyor. Yanlış meslek ve üniversite bölüm tercihi yüzünden sokaklarda gezen binlerce genç var.” Dedi.

 

YETENEKLERİNİZİ KEŞFEDİN VE SEVECEĞİNİZ BİR MESLEĞE KARAR VERİN

Doğru Meslek seçmenin yaşam boyu mutluluk ve başarıyı da beraberinde getireceğini söyleyen Adnan Saka, “Hiçbir mesleği küçümsemeyin. Herkes doktor, mühendis olamaz. Olmasına da gerek yok. Önemli olan sevdiğiniz ve size mutlu ve üretken bir yaşam sunabilecek bir alanda mesleki yeterlilik kazanmanızdır. Çünkü Mesleğinizi severseniz, o işi en iyi şekilde yaparsınız ve o işte de hiçbir zaman işsiz kalma sıkıntısı yaşamazsınız.” Dedi.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi"ne gelen yabancı yatırımcıların öncelikle teknik eleman bulup bulamayacağını sorduğunu kaydeden Saka, “Sanayicilerimiz özellikle ara eleman arıyor. Herkes masabaşı iş beklerse ne yazık ki bu ülkenin kaynakları buna müsait değil. Sizler, Başkasının sizin için seçtiği mesleği seçmeyin. İlgi alanlarınızı, yeteneklerinizi keşfedin ve seveceğiniz mutlu olabileceğiniz bir mesleğe karar verin.” Diye konuştu. 

 

OLGUNDENİZ"DEN GENÇLERE: “BİR HEDEFİNİZ, İDEALİNİZ OLDUN”

Etkinliğe katılan Yeniasır Gazetesi İnsan Kaynakları yayın Editörü Ahmet Veli Olgundeniz, “İnsan sevdiği işi yaptığı zaman başarı kaçınılmazdır. İş yaşamında başarılarıyla tanıdığımız bir çok kişiyi yakından tanıdım, hepsi de işlerine adeta aşık. Sevdiğiniz işi yaptığınızda zamanın ve diğer güçlüklerin hiçbir etkisi kalmıyor. İş yaşamında meslekler değişmeye başladı. Çünkü insanlar değişiyor. Son 10 yılda bilgi teknolojilerinin hızla gelişmesi, rekabetin globalleşmesiyle birlikte meslekler de hızla değişiyor. Artık şirketler, çalışanlarından farklı birçok alanda etkin olmasını bekliyor.” Dedi.

Ahmet Veli Olgundeniz,  “Hayatta bir şey olmak isterseniz olamayabilirsiniz. Ama bir şey yapmak isterseniz, mutlaka bir şey olursunuz. Elbette herkes bir meslek edinecek. Ama sizin bir idealiniz ve hedefiniz olursa, göreceksiniz ki hayat sizi mutlaka bir yere getirecektir” dedi.

Etkinliğin sonunda TED 4. meslekler ve Üniversiteleri Tanıma Gününe çeşitli üniversitelerden gelen 21 akademisyene plaket verildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14