• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

TÜPRAŞ'tan Eğitme Destek

TÜPRAŞ'tan Eğitme Destek
İzmir rafineri müdürü mesut İlter, meslek lisesi memleket meselesi kapsamından üç yılda yaklaşık 600 bin tl lik eğitime katkı yaptıklarını söyledi. İlter,” Aliağa belediyesi ve Aliağa kaymakamlığı işbirliği ile 2006 yılından bu güne eğitime katkımız arta

 

 

 

TÜPRAŞ TARAFINDAN  ALİAĞA METEM LİSESİ"NDE YAPTIRILAN KİMYA LABORATUARI TÖRENLE HİZMETE GİRDİ.

 

İzmir"in Aliağa ilçesinde METEM lisesi"nde Tüpraş"ın katkıları ile yapılan kimya laboratuarı törenle hizmete girdi.

Aliağa METEM lisesinde yapılan törene  İzmir vali yardımcısı Sayit topoğlu, Tüpraş genel müdürü  Yavuz Erkut, İzmir rafineri Müdürü mesut İlter, Aliağa kaymakamı Emir Osman bulgurlu, Aliağa belediye başkanı  Tansu kaya, İzmir milli eğitim müdürü Seyfettin yılmaz, İlçe milli eğitim müdürü Yakup tatlıcı ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

toplam 100 bin tl ye mal olan onarım bakım ve kimya, petrol  rafineri laboratuarı  törenle hizmete girdi.

İzmir rafineri müdürü mesut İlter, meslek lisesi memleket meselesi kapsamından üç yılda yaklaşık 600 bin tl lik eğitime katkı yaptıklarını söyledi.

İlter,” Aliağa belediyesi ve Aliağa kaymakamlığı işbirliği ile 2006 yılından bu güne eğitime katkımız artarak devam ediyor.  Ülkemizin teknik eleman yetiştirmede okul öncesi sanayi ile uyumlu hale getirmek, sanayinin ihtiyaç duyacağı bilgi ve beceri seviyesine yükseltmek ve ardından istihdam olanakları sunmak  temel amacımızdır. Mesleki Eğitim ve Öğretim Sistemi Geliştirme Projesi (MEGEP), Türkiye"nin işgücü niteliğini yükseltmek, tüm sektörlerde istihdam olanaklarını artırmak ve Türkiye"nin rekabet edebilirliğini arttırmak amacıyla AB tarafından da desteklenen ulusal bir projedir. Bu proje kapsamında yeni teknolojilere uygun eleman ihtiyacının karşılanması için, rafineri-petrokimya hizmetlerinde ihtiyaç duyulan, yeni teknolojileri bilen, endüstriyel okullar bünyesindeki kimya teknolojisi alanında, teknik insan gücünü yetiştirmek amacıyla Tüpraş ve Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü arasında Tüpraş teknik işbirliğinde, meslek liseleri, kimya teknolojisi alanında yeni teknolojilere uygun olarak laboratuarlar kurulması amacıyla 29 Mayıs 2007 tarihinde bir protokol imzalanmıştır. Söz konusu protokol, Tüpraş rafinerilerinin bulunduğu İzmit, Aliağa/İzmir, Kırıkkale ve Batman"da bulunan 4 okulu kapsamaktadır. yaklaşık bir yıllık süren proje çalışmaları sunucunda  Aliağa METEM lisesinin tüm ihtiyaçlarını temin etmek ve öğrencilerimiz temel eğitimlerinde daha da faydalı olacak kimya laboratuarını hizmete sunduk.  Burada öğrenim gören öğrenciler Haftanın üç günü bizde staj eğitimi olacaklar ve öğrenim sonunda bizim çalışanımız olacaklar.

Aliağa kaymakamı emir Osman Bulgurlu, Eğitim konusunda Aliağada TÜPRAŞ"ın katkısının yadsınamayacağını söyledi. ,bulgurlu, “Tüpraş yönetiminin özelleştirme sonrası  eğitime çok büyük katkısı oldu. Giderek artan yardımları ile eğitim kurumlarımda ciddi iyileştirmeler yapma fırsatı bulduk.  Kendilerine buradan teşekkürü borç bilirim” dedi.

İzmir il milli eğitim müdürü, Seyfettin yılmaz eğitimde ezbercik  ile çağın yakalanmayacağını uygulamalı eğitim ile ancak günümüz teknolojinden faydalanan yeni iş gücü ile çağın yakalanabileceğini söyledi.  Yılmaz, elde edilen bilgilerin hazır olarak öğrencilere verilmesi dönemi artık geride kalmıştır. Modern dünyada  yeni bilgi birikimi ve paylaşımı yaşanmaktadır. Öğrencilerimiz ezberden  değil araştırmak kendi kendine öğrenmesini  sorgulamasın sağlamız gerekmektedir. Ancak böyle yetişmiş bireylerden faydalanabiliriz. Uygulamalı eğitim birinci önceliğimizdir. Bu gün TÜPRAŞ Tarafından hizmete sunulan Laboratuarımız eğitim için çok önemli bir yatırımdır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

Yapılan konuşmaların dan 70 öğrencinin aynı anda uygulamalı eğitim göreceği kimya, petrol  rafineri laboratuarı  ve dersliği  İzmir vali yardımcısı Sayit Topoğlu ,Tüpraş genel müdürü  Yavuz Erkut, İzmir rafineri Müdürü mesut İlter, Aliağa kaymakamı Emir Osman bulgurlu, Aliağa belediye başkanı  Tansu kaya, İzmir milli eğitim müdürü Seyfettin Yılmaz"ın toplu kurdele kesim töreni ile hizmete girdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14