• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Türk Folklor Festivali

Türk Folklor Festivali
Açılış öncesi, Belediye Başkanı Hasan Azis grup yöneticilerini makamında kabul etti. Karşılaşmada belediye adına başkan yardımcısı Elisaveta Kehayova, Türkiye Cumhuriyeti İzmir Yenisakran Belediye

ALİAĞA YENİ ŞAKRAN FOLKLÖR EKİPLERİNİN DE KATILDIĞI 7.

 

BALKAN TÜRK FOLKLORU FESTİVALİNİN YAPILDI.

 

Bu yıl yedincisi düzenlenen Balkan Türk Folkloru Festivali katılımcıların eşsiz danslarıyla görkemli bir şekilde Kırcaali"de gerçekleştirildi.

 

Açılış öncesi, Belediye Başkanı Hasan Azis grup yöneticilerini makamında kabul etti. Karşılaşmada belediye adına başkan yardımcısı Elisaveta Kehayova, Türkiye Cumhuriyeti İzmir Yenisakran Belediye Meclis Üyesi Murat Şengül, Romanya Mecidiye “Karasu” Tatar Türkleri Folklor Grubu Yöneticisi Ekrem Gafar, Makedonya Valandovo “Gotse Delçev” Derneği Başkanı Yovan Ugarçev, Makedonya Debar “Radika” Türk Folklor Ekibi Başkanı Fadriya Mustafovska, Bursa Kırcaaliler Derneği Başkanı Rıfat Adalı, Kırcaali “Ömer Lütfi 1993” Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet ve Genel Sekreter Müzekki Ahmet hazır bulundu. Ömer Lütfi Okuma Evi"nin ilk kurucu üyelerinden Aliağa"nın ünlü siması Halitin Altınarda(1969 Bulgaristan göçmeni) da Türkiye"den gelen grubun arasında yer aldı.

 

Görüşme esnasında Başkan Azis önce herkesi teker teker hoş geldiniz diyerek selamladı, festivalin kısa tarihçesini anlattı ve folklor festivallerin öneminden bahsederek şunları söyledi; “İnşallah Yedinci Balkan Türk Folkloru Festivali yaşamaya devam eder ve bir gün yetmiş yedincisi de düzenlenir. Böyle anlamlı bir organizasyonda sizleri burada karşılamaktan kıvanç duyuyorum. Bu şölen bölgedeki tüm belediyelerin katkılarıyla yapılmaktadır. Tüm meslektaşlarım adına burada bulunduğunuz için sizlere teşekkür ediyor, festival boyunca da başarılar diliyorum”. Festival konukları da  birer birer söz aldılar ve memleketinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Başkan Hasan Azis"e verdiler.

 

Meydan parkı “Kurtarıcılar Anıtı” önünde kurulan platformdan, festivalin açılışını yapan Başkan Azis konuşmasında: “Değerli sanatseverler, saygıdeğer misafirler ve sevgili Kırcaaliler, bir milletin varlığı o milletin kültüründen geçmektedir. Bir ülkenin büyüklüğüne ve nüfusuna bağlı olmayan, ama o ülkeyi özetleyen en önemli değer, o ülkenin sahip olduğu kültürdür. O da, insanların kültürel zenginliği ve değerleriyle ölçülür. Bir ulusun kültür zenginliği, folklor çeşitliliği o ülkenin yüksek değerlere sahip olduğunun en belirgin göstergesidir. Farklı kültürlerin, dillerin ve dinlerin beraberce yaşamı, karşılıklı hoşgörü ve anlayıştan geçer. Yaşam sürdürdüğümüz Balkanlar da bu çeşitliliğin en güzel örneğidir. İnanıyorum ki, bu festival insanlar arası hoşgörünün pekişmesine katkı sağlayacaktır. Sizlere bir kez daha Bulgaristan"ın hoşgörü başkenti Kırcaali"ye hoş geldiniz diyor ve festival boyunca başarılı ve neşe dolu günler diliyorum”.

 

Yapılan açılış sonrası katılımcı gruplar, ülkelerinin folklor zenginliğini gösteren çeşitli halk dansları sergilediler. Meydanı dolduran Kırcaaliler ve misafirler zengin folklor gösterileri çeşitliliğini büyük bir keyif ile izlediler.

 

Festival gösterileri Cebel ve Krumovgrad'taki temsillerle devam etti. Temsiller ikinci gün de saat 10.30"da Momçilgrad"ta ve saat 19.00"da Ardino"da yapılan gösteriler ile sürdü. Festivalin son gününde saat 10.30"da Kirkovo İlçesi Çorbaciysko küyü ve Çernooçene ilçe merkezinde gösteriler yapıldı ve 7. Balkan Türk Folklor Festivali yedi farklı belediyede gerçekleşmiş oldu. 7 Temmuz(Çarşamba) günü saat 19.00"da Meydan Parkı “Kurtarıcılar Anıtı” alanında tüm katılımcı Balkan Amatör Türk Folklor Ekiplerinin katıldığı büyük kapanış konseri gerçekleştirildi. Organizasyonda maddi ve manevi destek sağlayan tüm ilçe belediye başkanları ve sponsor şirketler, katılımcılara teşekkür plaketi sundular.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14