• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Aliağa Diyarbakır Gönül Köprüsü

Aliağa Diyarbakır Gönül Köprüsü
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Diyarbakır Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 17 öğrenci Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Petkim İlköğretim Okulu

DİYARBAKIR"DAN ALİAĞA"YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU.
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Diyarbakır Mehmetçik İlköğretim Okulu"nda eğitim gören 17 öğrenci Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Petkim İlköğretim Okulu öğrencilerinin misafiri oldu. Bir hafta boyunca gezen, eğlenen, belediyenin düzenlediği uluslararası çocuk şenliğine katılan 4. Sınıf öğrencileri kentten ayrılmadan önce kente gelmelerine katkıda bulunan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"a teşekkür ederek veda ettiler.

“Hayatımızın en güzel haftasını geçirdik”
Arkadaşları adına söz alan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"a teşekkür eden Beyza Nur Işık; “Aliağa"yı gezdik çok beğendik iyi ki geldik ve gitmek istemiyoruz. Dolu dolu bir hafta geçirdik. Yorgunuz ama tatlı bir yorgunluk, benim hayatımda en güzel yaşadığım hafta buydu. Eminim ki arkadaşlarımın da öyledir yeni arkadaşlıklar yeni dostluklar kurduk. Ailemizi biraz özledik ama kaldığımız evin ailesi de bize en az ailelerimiz kadar iyi davrandı. Yardım ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.” dedi. 

Müdür Bostancıoğlu"ndan Başkan Oğuz"a teşekkür plaketi
Misafir çocukların bir hafta boyunca okullarının 4. sınıflarında okuyan çocukların aileleriyle kaldığını belirten Petkim İlköğretim Okulu Müdürü Ali İhsan Bostancıoğlu; “Diyarbakırlı öğrencilerimiz ilçemizi ziyaret etmek amacıyla bize mektup yoluyla başvurdu. Bizde Belediye başta olmak üzere çeşitli kurumlarla görüşerek gerekli desteği aldık. Bir hafta boyunca öğrencilere ilçemizi tanıttık. Bu arada Selçuk, Bergama gibi tarihi kentlere geziler düzenledik. Çocuklarımızla kaynaşarak çok güzel arkadaşlıklar kurdular. Aralarındaki gönül bağının uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Aliağa Belediyesi olmak üzere katkı koyan kurumlara çok teşekkür ederim.” dedi. Bostancıoğlu katkılarından dolayı Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"a plaket takdim etti. 

Başkan Oğuz"dan öğrencilere; “Diyabakır"a selamlarımızı iletin.”
Öğrencilerin bu tür aktivitelerle kendi kültürleri ve gelenekleriyle ilgili benzerliklerini, yakınlıklarını, farklılıklarını görebileceklerini ve uygulamanın çocuklarda birlik ve beraberlik duygusunu geliştireceğini, belirten Başkan Oğuz; “Bu şekilde çocuklarımız farklı coğrafya da ki kültürleri ve hayatları öğrenerek hayatı daha iyi tanıma fırsatı bulur.  Çocuklarımızı ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.” dedi En son Diyarbakır"ı 30–35 yıl önce gördüğünü belirten Başkan Oğuz öğrencilere; Diyabakır"a okulunuza ve ailenize selamlarımızı iletin” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14