• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Aliağa Gazi İlköğretimde oryantiring

Aliağa Gazi İlköğretimde oryantiring
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİDİR/ Gazili Öğrenciler Oryantiring Yarışları İçin Karaağaç’taydı! 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. döneminde Aliağa Gazi Ortaokulu, yeni bir spor dalıyla daha tanıştı.

İLKLERİN OKULUNDAN BİR İLK DAHA!

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİDİR/ Gazili Öğrenciler Oryantiring Yarışları İçin Karaağaç’taydı!

2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. döneminde Aliağa Gazi Ortaokulu, yeni bir spor dalıyla daha tanıştı. 2. dönem başından itibaren spor kulübü bünyesinde faaliyet gösteren ve öğrencilerimiz tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan bu spor dalı olan “oryantiring”, hem öğrencilerimize, hem okulumuza, hem de ilçemize yeni bir hareketlilik kazandıracaktır.

Oryantiring, her türlü arazide yapılabilen, pusula ve harita yardımıyla yönlerini bularak, belirlenen hedeflere sırasıyla ve en kısa zamanda varmaya çalıştıkları bir doğa sporudur. Bu spor her yerde yapılabilir. Örneğin sınıfta, okulda, bahçede, parkta, açık arazide, ormanda, şehirde; hatta evde bile… Ayrıca sporcular ister koşarak, ister yürüyerek, isterlerse de bisikletle parkurlarını tamamlayabilirler.

Bizler de öğrencilerimizi bu faydalı sporla tanıştırdık. Kısa bir süre önce okulda başladıkları eğitimlerine 16 Mart Cumartesi günü yeni oryantiringci öğrencilerimize eğitim vermek amaçlı okulumuzda; Türkiye Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray DEVER’i, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent ÇENDİK’i ve Yusuf ÇAĞLAYAN’ı, 11 milli sporcuyu ve 1 antrenörü ağırladık. Misafirlerimiz, minik öğrencilerimize önce teorik olarak eğitim verdiler, sonrasında ise gerçek bir yarışma prensibiyle okul içinde küçük bir oryantiring yarışması düzenlediler.

Tüm bunların sonucunda henüz hiç saha bilgileri ve arazi antrenmanları olmadan deneme amaçlı olarak, 11 öğrencimizle birlikte “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Koşusu” oryantiring yarışları için Karaağaç’a gittik. Yüzlerce sporcunun katıldığı ve yarışma heyecanının doruklarda yaşandığı Karaağaç’ta parkurları tamamlamak için büyük bir azim ve istikrar gösteren öğrencilerimizin ilk yarışları da başarıyla sonuçlandı. Minik öğrencilerimizi tebrik ediyor, kendilerine katılacakları sonraki yarışları için de başarılar diliyoruz.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14