• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Aliağa Süte Doydu

Aliağa Süte Doydu
İzmir, süt kooperatiflerine 31 adet soğutma ve nakil tankı dağıtarak "soğuk zincir" oluşturan Büyükşehir Belediyesi sayesinde, çiğ sütün "en sağlıklı koşullarda korunup taşındığı kent" olarak öne çıktı.

 

ALİAĞA SÜTE DOYDU

İzmir, süt kooperatiflerine 31 adet soğutma ve nakil tankı dağıtarak "soğuk zincir" oluşturan Büyükşehir Belediyesi sayesinde, çiğ sütün "en sağlıklı koşullarda korunup taşındığı kent" olarak öne çıktı. Tarımın her alanında üretimi artırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu desteğiyle süt üreticisinin de kazancı arttı. Tire'deki üreticilerden süt alımı yapan İzmir'in yerel yönetimi, İzmirli çocuklara 6 yılda 55  milyon litre süt dağıttı.

Tarımın pek çok alanında üreticiye destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflere, sütün sağlıklı koşullarda depolanması ve nakliyesi için de destek veriyor. 27 tarımsal kalkınma kooperatifi ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, bugüne kadar üreticilere 31 adet soğutma ve nakit tankı dağıtan Büyükşehir Belediyesi, böylece hem sütün ekonomik değerinin korunmasını hem de "soğuk zincir" içerisinde köyden kente daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda ulaştırılmasını sağlıyor.

Aliağa, Bayındır, Bergama, Foça, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösteren tarımsal kalkınma kooperatiflerine hibe edilen tanklar sayesinde İzmir, Türkiye'de sütün "en sağlıklı koşullarda korunup taşındığı kent" olarak da öne çıkıyor.

Şirketlerin karşısında dimdik duruyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan sabit soğutma tanklarının 3-5-6 ve 8 bin litre kapasitelerinde olduğu, Foça’daki mobil tankın kapasitesinin ise 15 bin litreye çıktığı ve bu destek sayesinde her toplamada 155 bin litre sütün soğuk zincire dahil edildiği bildirildi.

Gerenköy Tarım Hayvancılık ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Yen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekler sayesinde kendi kooperatiflerini kurduklarını hatırlatarak, “Biz çiftçiler için süt demek, hayat demek. Sütte Gerenköy’ün kalkınması, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun eseridir. İlk başladığımız günlerde günde 2 ton süt çıkarıyorduk. Şimdi ise 10 tona kadar çıktık. Böylece büyük şirketlere karşı kendi ayaklarımızın üstünde dimdik duruyoruz. Sütümüzü değerinde satıyoruz. Paramızı zamanında alıyoruz. Gücümüzü verilen desteklerle birleştirdik ve bir başarıya imza att ık” şeklinde konuştu.

1 litre süt bile ziyan olmuyor

20 yıllık süt üreticisi İbrahim Sürücü ise düşüncelerini şöyle özetledi:

“Kooperatif kurulmadan önce sütümüz çok ucuza gidiyordu ve biz üreticilerin masraflarını bile karşılamıyordu. İlk önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Kooperatifleşin, birlik olun’ çağrısına uyduk. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi de soğuk hava desteğinde bulundu. Bu sayede hem sütlerin değeri hem de bizim sütten kazandığımız ücret arttı. Ayrıca sütlerimizin bir litresi bile ziyan olmadı. İşimize dört elle sarıldık. Önceden 5 hayvan bakarken şimdi bu sayıyı 20 hayvana çıkardık. Mobil Süt Tankı sayesinde de hem zamandan hem de akaryakıt masrafından kurtulduk.”

Süt üreticileri Tire'de zirve yaptı

Geçmiş yıllarda "Okul Sütü" projesiyle ilköğretim çağındaki çocuklara süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılından itibaren “Süt Kuzusu” olarak revize ettiği proje sayesinde 55  milyon litrelik süt dağıtımı gerçekleştirdi. Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle sürdürülen bu çalışmada sütler, Tire ve çevre köylerdeki yaklaşık 2 bin 500 üreticinin ineklerinden sağıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu 388 ekip, 131 bin çocuğun kapısına her ay 8 litre süt götürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bu desteğiyle hızlı kalkınma sürecine giren Tire'deki süt sektörü, bu alanda Türkiye'nin en güçlü bölgelerinden birini oluşturdu. Ülkenin en b& uuml;yük süt üreticileri, Tire OSB'de üretime başladı. Bölgede kümeleşmenin önü açıldı.

aliaga-sute-doydu.jpg

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14