• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Aliağa'da 19 Mayıs Coşkusu

Aliağa'da 19 Mayıs Coşkusu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / 19 mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı 92.yıl dönümü etkinlikleri yapılan törenle Aliağa’da kutlandı

ALİAĞA"DA 19 MAYIS COŞKUSU 

 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / 19 mayıs Atatürk"ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı 92.yıl dönümü etkinlikleri yapılan törenle Aliağa"da kutlandı

 

 

Kutlamalar  Cumhuriyet Alanında bulunana Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Aliağa protokol  temsilcilerinin hazır bulunduğu Atatürk Anıtına çelenk koyma törenin ardından belediye şehir stadyumundaki törenler Aliağa kaymakamı İbrahim keklik, belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Garnizon Komutanın törene katılanları ve halkı Selamlaması ile başladı  saygı duruşu ve istiklal Marşı"nın okunmasının ardından Bayramın açılış konuşmasın ilçe milli eğitim müdürü Yakup tatlıcı Yaptı.

Tatlıcı 92, yıldönümüne ulaşılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nın tüm yurtta olduğu gibi Aliağa"da coşku ile kutlandığını söyledi.

Tatlıcı, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir.

Bütün umutların Tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, '"Türk Milleti İçin bağımlı yaşamaktansa Ölmek daha iyidir," diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunmayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Kurtuluş Savaşı bu destanının adı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir.19 Mayıs 1919'da Samsundan yakılan özgürlük ateşi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz.

Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan " Milli Egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız millet İradesidir. Bunun yaşatılması İçin hepimize ve Özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir.

Binlerce şehit vererek,  ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan  Türkiye   Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti  yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur.

Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cıımhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine de sizler taşıyacaksınız.

Sevgi, Saygı hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Dirlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin, hangi amaçla ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz.

Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlanyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetimizin temci değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah Arkadaşlarını ve bu vatan İçin canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.”dedi.

 

Törenler Helvacı İlköğretim Okulu Folklor Ekibi Zeybek gösterisi, Gençlik adına bir öğrencinin günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ,  ilçe de düzenlenen Şiir yarışmasında Ortaöğretim Okulları arasında birinci olan Şiirin okunması. Atatürk'ün Genliğe Hitabesi'nin okunması.Törene katılan bütün öğrencilerin bir öğrenci eşliğinde Türk Genci Andı'nı okuması ,devam etti.

Aliağa Ticaret Meslek Lisesi Beden Eğitimi öğretmenin ve tören komutanı Hülya  Hepyalnız

Türk Milleti ve Cumhurbaşkanı adına "Şeref Çağrısı"ında bulundu.

Tören ve Gösteri gruplarının katılımıyla Gençlik Marşı'nın söylenmesi.

İlçe de düzenlenen Kompozisyon yarışmasında Ortaöğretim Okulları arasında birinci olan

kompozisyonun okunması. gerçekleştirildi.  Tören Geçişi sonrası gerçekleştirilen Final tablosu ile kutlamalar sona erdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14