• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Aliağa'da Ücretsiz SBS Kursu

Aliağa'da Ücretsiz SBS Kursu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile başarıyı arttırıcı proje kapsamında ilçede 17 ilköğretim okulundan 9 kurs merkezinde 388 tane 8.sınıf öğrencisine ücretsiz kurs veril

ALİAĞA’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ SBS KURSLARI AÇILDI

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ /  Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile başarıyı arttırıcı proje kapsamında ilçede 17 ilköğretim okulundan 9 kurs merkezinde 388 tane 8.sınıf öğrencisine ücretsiz kurs verilecek.

Öğrencilere takviye etme çalışmaları çerçevesinde Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerini kapsayan kurslarda geçen yıllarda 321 olan ilçe SBS ortalamasının daha yukarı çıkarılması amaçlanıyor.

SBS’de başarı çıtasını yükseltmek amacıyla düzenlenen kurslar için Aliağa Petrokimya İlköğretim okulunda tören düzenlendi. Düzenlenen törene İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Dikici, Aliağa İlçe milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nasuh Gökdemir,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen açılış törende konuşan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın bu yıl amaçlarının geçen yıl 321 olan ilçe ortalamasının 10 puan daha yukarı çekmek olduğunu belirtti. Öğrencilerin okullara ve düzenlenen kurslara devamsızlık yapmaması gerektiğini, devamsız öğrenciler için okul idareleri,kurs yöneticileriyle, ilçe milli eğitim müdürlüğü koordinesinde devamlılıklarını sağlamak esas amaç olması gerektiğini söyledi. Kurslarda elde edilecek başarının artmasıyla ilçenin İzmir İl sıralamasındaki yerinin yükseleceğini belirten Kazım Sayın “ Aliağa olarak ilk üç sıraya talibiz. Bu başarının sağlanması öğretmenlerimize ve öğrencilerimize düşüyor” dedi.

Öğrencilere olan inançlarının tam olduğunu söyleyen Sayın “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti size emanet etti. Biliyorsunuz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin devamı sizlerin başarılarına, gayretlerine, disiplinli ve iyi bir gelecek sürmenize bağlı. Siz çok çalışırsanız sizden sonra gelen nesillere iyi bir Türkiye Cumhuriyeti bırakmış olursunuz” dedi.

Açılış törenine katılan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Dikici Aliağa’nın ilçe sıralamalarında birinci sıraya yazıldığını bu sıralamaya uygun başarının beklendiğini ve hedef olarak benimsenmesi gerektiği söyledi.

ÖĞRENCİLERE SEVGİYLE YAKLAŞIN

Gönlüne ve kalbine girilemeyen öğrencinin kafasına girilemeyeceğini belirten Dikici “ Sevginin giremediği hiçbir kalp dehlizi yoktur. Eğer sevgiyle öğrencilerimize çocuklarımıza yaklaşırsak, onları seversek bizde sevileceğiz anlattığımız derste sevilecek. Ben öğretmen arkadaşlarımızdan öğrencilerimizi sevmelerini, severek yaklaşmalarını istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14