• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Ekonomimize Darbe Girişimini De Püskürteceğiz

Ekonomimize Darbe Girişimini De Püskürteceğiz
Barışkent ve B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, milli iradeyi gaspa yeltenen Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) siyasi iktidarı devirme girişiminin milletin demokrasi

EKONOMİMİZE DARBE GİRİŞİMİNİ DE PÜSKÜRTECEĞİZ

Barışkent ve B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, milli iradeyi gaspa yeltenen Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) siyasi iktidarı devirme girişiminin milletin demokrasi bilinci ve birlik ruhuyla bastırıldığını belirtirken, bunun arkasındaki odakların niyetlendiği Türkiye ekonomisine yönelik darbe girişiminin de aynı kararlılıkla püskürtüleceğini söyledi.

Barış Aydın yaptığı açıklamada, tüm kesimleriyle millet kenetlenerek darbecilere karşı demokrasiye sahip çıkarken, olay sonrası yurt dışında ortaya çıkan Türkiye’yle ilgili belirsizlik havası ve bilgi kirliliğine işaret etti. Türkiye hakkında siyasi istikrarsızlık, demokrasi ve hukuk devletinden uzaklaşma algısı yaratmak isteyen odakların asıl amacının Türkiye ekonomisini baltalamak olduğunu ifade eden Aydın, “Yatırımcı güvenini, küresel ekonomik ve ticari ilişkilerimizi, ülkemizin yatırım çekme kabiliyetini zayıflatarak topyekûn ekonomimize darbe vurmak istiyorlar, ama bunu asla başaramayacaklar” dedi.

Aydın, siyasal iktidar, TBMM, ekonomi bürokrasisi ve bütün olarak iş dünyasının, darbe girişimi sonrası ekonomik alanda ortaya çıkan sürecin iyi yönetilmesi için seferber olduğunu ve görevini layıkıyla yaptığını belirterek, önümüzdeki süreçte ülke ekonomisine “darbe” vurmak isteyen odaklarla mücadelenin de en az darbecilerle mücadele kadar önemli olduğunu vurguladı.

“EKONOMİMİZ SON DERECE GÜÇLÜ”…

Türkiye’nin tarihindeki en büyük tehditlerden biri ile karşılaşmasına rağmen ekonominin sarsılmadığını belirten Aydın, darbecilerin püskürtülmesinin ardından ekonomik faaliyetler ve ticari hayatın anında normale döndüğüne dikkat çekti. Aydın, gümrük prosedürleri, ithalat ve ihracat işlemleri ve bankacılık siteminin kesintisiz çalışmaya devam ettiğini, iş dünyasının yurt dışı müşterilerine tüm taahhütlerini eksiksiz yerine getirecek kapasitede olduğunu belirtti. Demokratik işleyiş ve meşru kurumların daha da güçlendiğini söyleyen Aydın, Türkiye ekonomisinin son 14 yılda kaydettiği gelişme sayesinde son derece güçlü bir yapıya kavuştuğunu vurguladı.

Aydın, Türkiye hakkında olumsuz algı yaratmak isteyen odaklara tepkisini şöyle dile getirdi:

“TSK içindeki küçük bir grubun 15 Temmuz akşamı kalkıştığı darbe girişimi özellikle, demokrasiye canı pahasına sahip çıkan milletimiz tarafından bastırılmış, halkımız bu hadsizlere önemli bir ders vermiştir. Bu talihsiz olayda, tüm siyasi partiler ve TBMM üyeleri, Türk iş camiası, sivil halk, basın ve iş dünyası; demokrasinin, meşru hükümetin, Türkiye’nin demokratik düzeni ve kurumlarının kararlılıkla arkasında durmuştur. Bu hayâsız saldırı karşısında milletçe verdiğimiz mücadele ve karşı duruş, Türkiye demokrasisinin kalitesinin, halkımızdaki güçlü demokrasi bilincinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu olay ile demokrasimiz güçlenerek yücelmiştir. Hal böyleyken, yurt dışında büyük bir bilgi kirliliği yaratmak isteyen, dezenformasyon yayan odaklar var. Bunların amacı demokrasi, hukuk ve siyasi istikrar bağlamında Türkiye hakkında zafiyet algısı yaratmak, bu yolla da ekonomimize darbe vurmaktır. Türkiye’nin son 14 yılda yakaladığı hızlı kalkınma ve gelişme ivmesi ile dünyanın sayılı büyük ekonomilerinden biri haline gelmesi, bazı çevreleri rahatsız etmektedir.”

“KARA PROPAGANDAYA TESLİM OLMAYACAĞIZ”…

Aydın, ülke ekonomisine darbe vurma girişimlerine karşı yapılması gerekenlerle ilgili şunları söyledi:

“Darbe girişimi sonrasında, ortaya çıkabilecek akut sorun ve tehditlere karşı alınan acil önlemler, yapılan açıklamalarla uluslararası piyasalarla ilişkiler ve finansal sistemde istikrar korundu, iç piyasada rahatlama sağlandı, spekülatörlere fırsat verilmedi. Ancak tehdit bitmedi. Israrla dezenformasyon yaymak, bilgi kirliliği yaratmak isteyen odaklar var. Darbecilere karşı gösterdiğimiz milli birlik ve beraberlik duruşuna burada da ihtiyacımız var. Ekonomi yönetimi, ekonomi bürokrasisi, ilgili meslek ve sivil toplum örgütleri olarak yoğun bir iletişim süreci içinde dış yatırımcıya doğru bilgilendirmeyi yapıp, gerekli mesajları vereceğiz. Kara propagandaya karşı seferber olup, etkin biçimde mücadele edeceğiz. Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devleti kimliğini, yatırım yapılabilir bir ülke imajını bozarak ekonomimize darbe vurmak isteyen odaklar hüsrana uğrayacaktır. Türkiye’nin kutlu yürüyüşüne sekte vuramayacaklar. Daha çok çalışacağız, daha fazla üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız. Ekonomik büyüme ve kalkınma hamlemize aynı azimle devam ederek 2023’te en büyük 10 ekonomi arasına girme hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

 

Bu haber toplam 782 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14