• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Engelliler Haftası Başladı

Engelliler Haftası Başladı
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / 10–16 Mayıs tarihleri arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Aliağa’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.
ALİAĞA"DA ENGELLİLER HAFTASI ETKİNİKLERİ BAŞLADI
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / 10–16 Mayıs tarihleri arasında, Birleşmiş Milletler"e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Aliağa"da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı"nda bulunan Atatürk Anıtına, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray"ın çelenk sunmasıyla başlayan etkinlik Cumhuriyet Meydanı"ndan Demokrasi Meydanı"na dek yapılan yürüyüş ile devam etti.
Özel öğrencilerin el işi sergisi Demokrasi Meydanı"nda
Engelliler Haftası ile ilgili düzenlenen etkinliğin ikinci bölümü Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi"nde gerçekleşti.  Aliağa protokolünün eksiksiz katıldığı etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Engelliler Haftası ile ilgili slayt gösterisinin ardından; ilçede bululan özel eğitim okulları ile  okulların özel eğitim sınıfı öğrencileri hazırladıkları  dans, oyun ve gösterilerini sundu. Hazırlandıkları oyun ve gösterileri heyecan içinde sunan öğrenciler; öğretmenleri, aileleri ve konuklardan bol bol alkış aldı. Program sonunda konuklar bir hafta boyunca Demokrasi Meydanı"nda sergilenecek olan özel öğrencilerin hazırladığı el işi sergisini gezdi.
“Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin görevi”
Her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğunu belirten Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray yaptığı konuşmada; “Engellilik, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimiz için insanlık görevidir. Engellilerin topluma kazındırılmasında başta aileler olmak üzere tüm topluma büyük görevler düşmektedir. Engelliler acınacak kişiler değildir.  Onlara karşı göstereceğimiz şefkat, ilgi ve destek engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarına katkı sağlayacaktır” dedi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14