• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

İlköğretim Bilgi Yarışması

İlköğretim Bilgi Yarışması
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Aliağa İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonluğunda ilçede bulunan 18 ilköğretim okulunun katıldığı bilgi yarışması Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

ALİAĞA İLKOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Aliağa İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonluğunda ilçede bulunan 18 ilköğretim okulunun katıldığı bilgi yarışması Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.


 

Bilgi yarışmasına İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Sadettin Çınar, Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, yarışmaya katılan okulların müdürleri, öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İzmir’de Aliağa’yı yapılan bilgi yarışmasında birinci olan Fatih İlköğretim Okulu temsil edecek. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan yarışmada öğrenciler okulları adına derece alabilmek için kıyasıya yarıştılar.

Matematik sorularının sorulduğu sırada yapılan zamanlama hatası yüzünden iptal edilen soru yerine yedek soru sorularak yarışmaya devam edildi. Yarışmaya katılan öğrenciler kadar arkadaşlarına destek olmak amacıyla salona gelen öğrencilerinde oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Aliağa’da bulunan 18 İlköğretim Okulunun 3 öğrenci ile katıldığı yarışmada çeşitli branşlarda sorulan 20 soru soruldu. 17 doğru cevapla 85 puan alan Fatih İlköğretim Okulu birinci, 16 doğru cevapla 80 puan alan Cumhuriyet ve Atatürk İlköğretim Okulları ikinci, 14 soruya doğru cevap veren ve 70 puan alan Gazi ve Petkim İlköğretim Okulları da üçüncülüğü paylaştılar. Bu sonuçlara göre finale kalan Fatih İlköğretim Okulu Öğrencileri Şaban Balaban, Huriye Bilgili, Barış Kanık İzmir’de yapılacak olan yarışmada Aliağa’yı temsilen dereceye girmek için ter dökecekler. 

Yarışma sonrası açıklanan sonuçlar sonrası yarışmada finale kalamayan okulların öğrencileri gözyaşlarını tutamadı. Elde ettikleri sonuç ve gösterdikleri çaba için öğretmenleri ve arkadaşları tarafından teselli edildiler. Öte yandan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler yarışmayı izlemeye gelen arkadaşlarının tezahüratları arasında plaketlerini aldılar.

İlkokullar arası düzenlenen bilgi yarışmasında birinci olan Fatih İlköğretim Okulu’na ödülünü Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, ikinci olan Cumhuriyet ve Atatürk İlköğretim Okulu’na ödülünü Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Sadettin Çınar, üçüncü olan Gazi ve Petkim İlköğretim Okulu’na ödüllerini Hasbi Şengül İlköğretim Okul Müdürü Burhanettin Kutlu verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14