• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Öğrencilerden Engelli Projesi

Öğrencilerden Engelli Projesi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Ege Üniversitesi BMYO Aliağa yerleşkesinde öğrenim gören öğrenciler engelliler yararına örnek bir projeye imza attılar. Kimya 2. Eğitim sınıfı öğrencilerinin başlattığı “Ege Engelleri Aşıyor” kampanyası ka

ÖĞRENCİLER ENGELLİLER İÇİN UMUT OLDU.

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Ege Üniversitesi BMYO Aliağa yerleşkesinde öğrenim gören öğrenciler engelliler yararına örnek bir projeye imza attılar. Kimya 2. Eğitim sınıfı öğrencilerinin başlattığı “Ege Engelleri Aşıyor” kampanyası kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşların desteği ile öğrenciler 13 engelli yurttaşı tekerlekli sandalye sahibi yaptı.   

Prof. Dr. Ertan Taşkavak;Öğrencilerin hayatı öğrenmelerini, topluma yaralı olmalarını istiyoruz.” Ege Üniversitesi BMYO Aliağa yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Ege Üniversitesi BMY Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak okulda öğrencilerin sadece pratik ve teorik eğitimin olmadığını öğrencilerin hayatı öğrenmelerine ve topluma faydalı olmaları için Sosyal Sorumluluk Projeleri olduğunu belirterek öğrencilerini örnek davranışlarından dolayı tebrik etti. Taşkavak; “ Biz öğrencilerimizi yetiştirirken klasik eğitim öğretimin dışında aynı zamanda hayatı öğrenmelerini topluma yaralı olmalarını istiyoruz. Yani onların sadece ders çalışmalarını istemiyoruz. Hayatta faydalı olabilecek işler de yapmalarını istiyoruz.  Bu amaçla bütün bölümlerimizde 2. Sınıflarda Sosyal Sorumluluk Projesi dersi mevcuttur. Bu ders kapsamında Kimya 2. eğitim sınıfı öğrencilerimizin başlattığı bu kampanyaya tüm okulumuz dahil oldu. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz katkı koydu. Birçok kurum kuruluş katkı koydu. En büyük katkıyı Aliağa Belediyesi yaptı. Sonuçta çok anlamlı ve güzel bir çalışla oldu ve arkadaşlarımız 13 adet tekerlekli sandalye aldı. Çeşitli çalışmalar ve araştırmalar neticesinde de Aliağa ve köylerinde oturan ihtiyaç sahibi yurttaşları tespit ettik ve bugün de bu sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Öğrencilerimi ve katkı koyan herkesi tebrik ediyorum, duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Yardımcısı Bayrav; “Öğrencilerin davranışı takdire şayan” 

Öğrencilerin davranışının takdire şayan olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav da Engelli olmak insanların elinde olan bir durum olmadığını belirterek, herkesi engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırması için elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini vurguladı ve öğrencileri tebrik etti. Bayrav; “Yapılan çalışma, dersin adına ve ruhuna oldukça uygun bir çalışma olmuş. Bundan daha iyi sosyal sorumluluk projesi olamaz. Biz yerel yönetim olarak engelli yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çok önemli projelere imza attık. Öğrencilerimiz de çok anlamlı bir çalışma yapmışlar hepsini yürekten kutluyorum.”dedi. Tekerlekli sandalye dağıtım törenine Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak ve Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav’ın yanı sıra Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yanar, Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Menemen Kent Konseyi Başkanı Arzu Taş, Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aziz Yaşar Kaya, kampanyayı başlatan öğrenciler, okulun öğretmenleri ve sandalye alacak yurttaşlar katıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14