• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Öğretmenler Günü kutlaması

Öğretmenler Günü kutlaması
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ şenol gök / 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ALİAĞA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ şenol gök / 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da  da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler günü nedeniyle Aliağa'da düzenlenen etkinlikler çerçevesinde  Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıta çelenk konuldu. Çelenk koymanın ardından törenler Tüpraş Halk eğitim merkezi’nde devam etti. Buradaki törende; stajerliği kaldırılan öğretmenler yemin ederken, emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler günü Aliağa’da Cumhuriyet Meydanı’da Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk koyması ile başladı. Cumhuriyet Alanında ki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenlere Aliağa İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik, İlçe Jandarma Komutanı Burak Akçakoca, Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Siyasi Parti Temsilcileri, sivil toplum kuruluşları öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Öğretmenler günü video mesajı izletildi. Ardından ilçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı'nın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tatlıcı yaptığı konuşmada; “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlik toplumların geleceklerini inşa eden aslında gelecek mühendisliğidir. Böyle bir hizmetin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar yüksektir. Bu meslek sonsuz sevgi ve fedakarlık ister. Bir milletin topyekün kalkınmasının temeli öğretmelerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Öğretmenim yaptıklarınız kadar yapamadıklarınızla da sorumlusunuz, mazeretlerin arkasına sığınma lüksüne sahip değiliz. Toplumun her kesimine sesleniyorum; mesleğimiz irtifa kaybediyor, eskiden olduğu gibi itibarlı, onurlu, şahsiyetli günlerine dönebilmesi için halkımızın öğretmenine sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerden Sinan Çiftçi’nin konuşmasının ardından öğretmenlik mesleği yemin törenine geçildi. Sinan Can, Çisem Tabakoğlu, Seda Adıgüzel yemin ederek öğretmenlik mesleğine başladılar. Petrokimya İlköğretim Okulu Öğrencilerinin hazırladığı “En büyük insan” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Emekli öğretmenler adına Nazan Aras konuşma yaptı. Emekliye ayrılan öğretmenlerin hizmet şeref belgelerinin verilmesi ile devam eden törenler “Dünyanın Bütün Çiçekleri” isimli şiirin öğretmen Güliz Şentürk tarafından okunmasının ardından öğretmenlerden solo şarkılarla sona erdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 16 14